Cumpărături online pentru deţinuţi: „În cazul penitenciarelor cu uşile închise, prin această activitate se câştigă foarte mult timp”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto: Pixabay
Foto: Pixabay

Administraţia Naţională a Penitenciarelor (ANP) a demarat un proiect pilot care vizează realizarea de cumpărători online pentru deţinuţi, a anunţat, miercuri, Federaţia Sindicatelor din Administraţia Naţională a Penitenciarelor (FSANP).

”Administraţia Naţională a Penitenciarelor (ANP) are în pilotare activitatea “cumpărături on-line pentru deţinuţi”. După pilotare, sindicatele vor solicita ANP să facă o analiză comparativă şi să stabilească care metodă este mai eficientă şi mai puţin solicitantă pentru poliţiştii de penitenciare”, a transmis, FSANP. 

Potrivit sursei citate, Penitenciarele au promovat acest proiect pilot pe site-urile lor. 

”Directorul general Dan Halchin a transmis organizaţiilor sindicale că Administraţia Naţională a Penitenciarelor (ANP) a informat toate penitenciarele în ceea ce priveşte promovarea anunţului pentru acest demers, pe site, cu precizarea tuturor condiţiilor ce necesită a fi îndeplinite de către firmele interesate”, au menţionat sindicaliştii. 

Avantajele “cumpărăturilor on-line pentru deţinuţi”

Potrivit FSANP unul din avantajele acestei iniţiative este acela că „se diminuează foarte mult problema preţurilor exagerate practicate de punctele comerciale, ca urmare a competiţiei care s-a creat între agenţii economici”. 

Totodată, în cazul penitenciarelor cu uşile închise, „prin activitatea de cumpărături on-line se câştigă foarte mult timp”, mai arată sindicaliştii.

Condiţiile necesare

Conform unui unei invitaţii de participare la acest protocol, lansatată de Penitenciarul Craiova şi adresată firmelor, acesta presupune crearea unei rubrici speciale în platforma online a magazinelor, care să cuprindă produsele ce pot fi achizitţionate de către deţinuţi, conform legislaţiei în vigoare.

Conform sursei citate, această secţiune este necesară pentru a fi accesibilă acestora prin imprimarea şi distribuirea listei cu produse la nivelul camerelor de deţinere de către personalul unitătii.

Produsele dorite ar putea fi astfel selectate de către persoanele private de libertate, iar ulterior personalul magazinelor ar efectua comenzile online şi le-ar livra la sediul Penitenciarului, respectiv la sediul secţiilor exterioare ale penitenciarului pentru fiecare comandă/deţinut în parte, în ziua următoare.

Pentru fiecare comandă online se va putea astfel elibera şi un bon fiscal iar plata facturii emise în baza bonurilor fiscale se va efectua a doua zi de catre Penitenciar, prin utilizarea conturilor de trezorerie.

Firmele interesate de această colaborare au putut răspunde invitaţiei până pe 30 ianuarie.

Evenimente



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite