FOTO Circuit ATI la Penitenciarul-spital Rahova. Cum arată şi ce dotări include unitatea anti-coronavirus din închisoare

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Salon ATI din Penitenciarul-spital Rahova Imagine: ANP
Salon ATI din Penitenciarul-spital Rahova Imagine: ANP

Penitenciarul-spital Rahova are un circuit functional ATI pentru a se asigura protejarea personalului medical şi, implicit, a pacienţilor necesar a fi trataţi în cadrul secţiei, în eventualitatea apariţiei unor cazuri de infectare cu noul coronavirus în rândul deţinuţilor. Potrivit ANP, deşi până în present 10 angajaţi ai ANP au fost confirmaţi cu noul coronavirus, în rândul deţinuţilor nu există, până acum, niciun caz de COVID-19.

„Secţia Anestezie şi Terapie Intensivă indicată dispune de 16 paturi pentru gestionarea pacienţilor. Secţia are în dotare 2 aparate de ventilaţie mecanică, în cursul săptămânii viitoare urmând a prelua, prin transfer, alte două, de la Penitenciarul-Spital Dej. În caz de necesitate, se poate solicita preluarea de aparatură suplimentară şi de la structurile reţelei sanitare publice”, se arată într-un comunicat al ANP.

anp ati coronavirus 1

Potrivit sursei citate, operaţionalizarea acestei unităţi pentru gestionarea unor eventuale cazuri medii sau severe de îmbolnăviri COVID-19 în rândul deţinuţilor a presupus amenajarea unui circuit funcţional care, prin zone tampon, să permită delimitarea spaţiilor contaminate de cele aseptice, precum şi stabilirea unor zone de decontaminare şi echipare/dezechipare.

ANP: 11 angajaţi confirmaţi cu noul coronavirus, niciun deţinut bolnav

„Prin această nouă amenajare, se asigură protejarea personalului medical şi, implicit, a pacienţilor necesar a fi trataţi în cadrul secţiei, fiind respectate prevederile Ordinului Ministrului Sănătăţii nr. 489/2020 din 23 martie 2020 privind aprobarea modului de administrare, finanţare şi implementare a acţiunilor prioritare pentru monitorizarea, tratamentul şi îngrijirea pacienţilor critici, cu infecţii emergente şi reemergente (AP-IE/RE). În vederea realizării actului medical impus de eventuale cazuri COVID-19 în rândul persoanelor private de libertate, sistemul penitenciar poate asigura, în completarea facilităţilor administrate de Penitenciarul-Spital Bucureşti-Rahova, intervenţie de specialitate şi la nivelul celorlalte penitenciare-spital, Penitenciarul-Spital Dej dispunând, de asemenea, de un compartiment de Anestezie şi Terapie Intensivă”, se arată în comunicat.

anp ati coronavirus 3

Potrivit ANP, în prezent, deşi sunt înregistrate cazuri de lucrători confirmaţi COVID-19, nu există situaţii în care, în urma testelor dispuse de Direcţiile de Sănătate Publică competente, să fie identificate persoane private de libertate infectate cu virusul SARS-CoV-2.

Un angajat al Penitenciarului Aiud a fost confirmat pozitiv, acesta aflându-se în autoizolare la domiciliu din data de 7 aprilie, măsură dispusă de conducerea unităţii ca urmare a unui posibil risc epidemiologic în familia acestuia. Astfel, numărul total al angajaţilor ANP confirmaţi cu noul coronavirus ajunge la zece.
Potrivit unei informări transmise sâmbătă seara, Agerpres, de către purtătorul de cuvânt al Penitenciarului Aiud, Adelina Popescu, un angajat a fost testat pozitiv la testul efectuat pentru SARS-CoV-2.

Situaţia cazurilor confirmate din sistemul penitenciar

„Deşi poliţistul de penitenciare nu prezenta simptomatologie specifică COVID-19, conducerea unităţii a dispus, preventiv, din data de 7 aprilie 2020, autoizolarea acestuia la domiciliu, urmare analizării unui posibil risc epidemiologic în mediul de suport. Având în vedere măsura de prevenţie adoptată la nivel instituţional, în Penitenciarul Aiud nu există contacţi ai acestui caz confirmat şi niciun alt caz de îmbolnăvire cu virusul SARS-CoV-2”, a precizat purtătorul de cuvânt.
 
Potrivit ANP, în rândul deţinuţilor nu există niciun caz confirmat de infectare cu virusul SARS-CoV-2.
 
Situaţia cazurilor confirmate de infectare cu noul coronavirus în rândul angajaţilor  ANP, la data de 26 aprilie:
 

  • Penitenciarul Gherla: 2 cazuri, confirmate pe 23.04
  • Penitenciarul Jilava: 3 cazuri, confirmate pe 21.04. 23.04 şi 25.04
  • Penitenciarul Giurgiu: 4 cazuri, confirmate pe 17.04, 22.04 şi două pe 24.04
  • Penitenciarul Aiud: 1 caz, confirmat pe 25.04
  • Penitenciarul-Spital Dej: 1 caz (n.r. - primul caz), confirmat în data de 8.04
Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite