Airbus Helicopters Romania continuă să investească în educaţia noii generaţii de specialişti în aviaţie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Airbus Helicopters Romania continuă colaborarea, pentru al patrulea an consecutiv, cu Colegiul Tehnic Transilvania din Braşov şi sponsorizează clase noi de elevi pentru a pregăti generaţia viitoare de tehnicieni specializaţi în aviaţie şi instalaţii de zbor. Anul acesta, la profilul aeronautică sunt 8 clase: 3 de clasa a IX-a, câte 2 de clasa a X-a şi a XI-a şi una pentru clasa a XII-a.

“Airbus a decis să continue proiectul educaţional împreună cu Colegiul Tehnic Transilvania şi să sprijine noi clase pentru că am constatat că tinerii sunt foarte interesaţi de acest program şi îşi doresc să beneficieze de practica pe care Airbus Helicopters Romania o organizează la fabrica noastră din Braşov. Am lansat acest program în 2016 cu o singură clasă, în care erau mai puţin de 30 de elevi. Acum avem 225 de elevi pentru noul an şcolar şi suntem încântaţi că putem creşte tinere talente aici, în România. Interesul tinerei generaţii pentru aeronautică este impresionant”, a spus Georges Durdilly, Directorul General al Airbus Helicopters Romania.

“Studenţii care urmează cursurile claselor cu profil aviaţie şi instalaţii de zbor, prin parteneriatul cu Airbus, au acces la cele mai noi informaţii în domeniu şi pot dobândi abilităţi practice datorită accesului la materiale noi şi resurse pe care noi nu le-am fi putut oferi. Orele de practică la Airbus îi dau partenerului nostru posibilitatea de a analiza şi selecta viitori angajaţi şi le oferă elevilor şansa de a se familiariza cu domeniul, cu principiile şi regulile specifice. În plus, la finalul studiilor, absolvenţii se pot angaja la renumita companie Airbus. Nivelul ridicat de tehnologizare, cerinţele în materie de calificare a forţei de muncă şi posibilitatea de a beneficia de pregătire continuă într-un domeniu dinamic au şi avut ca efect creşterea numărului liceenilor care optează pentru practică specializată la colegiul nostru”, a spus Daniela Felegean, directorul Colegiului Tehnic Transilvania.

Toţi elevii claselor de aeronautică sunt bineveniţi la sesiunile de practică organizate pentru ei de Airbus Helicopters Romania. Compania a alocat câte un coordonator pentru fiecare grup de 3 elevi, pentru ca aceştia să poată să îşi verifice cunoştinţele prin practică şi să-şi dezvolte abilităţile lucrând, sub strictă supraveghere, pe elicopterele aflate în fabrică pentru lucrări de mentenanţă şi reparaţii. Airbus Helicopters Romania pune 10 burse la dispoziţia absolvenţilor interesaţi să lucreze în companie.

În România, Airbus investeşte în viitor şi colaborează cu instituţii de învăţământ pentru a sprijini dezvoltarea de noi talente. Parteneriatul dintre Airbus Helicopters Romania şi Colegiul Tehnic Transilvania este un astfel de exemplu. Premium Aerotec, o companie deţinută în totalitate de Airbus, este unul dintre fondatorii Şcolii Profesionale Kronstadt din Braşov şi sponsor al viitorului Campus Tehnic Braşov. Alte parteneriate au fost stabilite cu instituţii de învăţământ superior, precum Universitatea Transilvania Braşov şi Universitatea Politehnică din Bucureşti, care oferă oportunităţi de practică şi studiu la Airbus Romania, sprijinindu-i pe studenţii care îşi doresc o carieră în aeronautică.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite