Accesorii extravagante şi o limuzină a lui Nicolae Ceauşescu, scoase la licitaţie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Limuzina Paykan Hillman-Hunter, primită cadou de Nicolae Ceauşescu - cu prilejul alegerii sale Foto: News.ro
Limuzina Paykan Hillman-Hunter, primită cadou de Nicolae Ceauşescu - cu prilejul alegerii sale Foto: News.ro

Accesorii exclusiviste şi şase maşini de epocă se numără între cele 168 de piese de colecţie care vor fi scoase la vânzare prin licitaţie joi, online, pe platforma Artmark.

Una dintre cele mai importante piese din licitaţie este limuzina Paykan Hillman-Hunter, primită cadou de Nicolae Ceauşescu - cu prilejul alegerii sale, în 1974, în funcţia de preşedinte al Republicii Socialiste România - de la ultimul şah al Iranului Mohammad Reza Pahlavi. Maşina a fost fabricată în Iran la începutul anilor ’70, sub licenţă Hillman, după model Chrysler, lansând industria automobilistică iraniană şi devenind, cu vremea, simbol naţional al industriei iraniene. Maşina de colecţie beneficiază de certificat de provenienţă din partea R.A.A.P.P.S., este funcţională şi are un preţ de pornire în licitaţie de  4.000 de euro. 

Alături de limuzina lui Nicolae Ceauşescu, în aceeaşi licitaţie sunt scoase la vânzare alte cinci maşini rare, cu un design unic şi forme de inginerie neobişnuite pentru perioada în care au fost construite. Este vorba despre un Jaguar XJ40 "Daimler", model produs în 1989 şi care a primit titlul de cea mai sigură maşină din Marea Britanie. Astăzi, maşina de colecţie, care în epocă oferea piese inovatoare precum măsuţe de mahon pentru pasagerii din spate, scaune electrice, pilot automat şi  închidere centralizată, are un preţ de pornire de 5.000 de euro. 

Cea mai impresionantă bijuterie din licitaţie este diamantul „Eternity”, în formă de pară, montat pe un inel din aur alb şi anturat de o suită de diamante trillion cut şi briliante. Spectaculoasa piesă de 5,8 ct are un preţ de pornire de 40.000 de euro. Între ceasurile de lux se remarcă modelul Audemars Piguet Shaquille O’Neal, o ediţie limitată având un preţ de pornire de 14.000 de euro (raportat la preţul de listă de 26.000 de euro), şi un clasic Patek Philippe Calatrava din aur, având un preţ de pornire de 9.500 de euro (faţă de preţul de listă de 26.000 de euro). 

Accesorii extravagante şi o limuzină a lui Nicolae Ceauşescu scoase la licitaţie foto

Va fi vândută şi o colecţie de genţi rare - brandurile consacrate, precum Hermés, Chanel şi Gucci. O piesă Hermes excepţională, în ediţie limitată, model preferat al vedetelor, este „Kelly Voyage”, realizată din piele Clemence, culoarea Rouge Garance, având un preţ de pornire de 5.000 de euro (raportat la preţul de listă de 10.500 de euro). 

Cele şase maşini de colecţie sunt expuse în curtea Palatului Cesianu-Racoviţă, iar selecţia de bijuterii şi ceasuri exclusiviste, alături de colecţia de genţi, în sălile palatului din centrul Bucureştiului.

Accesorii extravagante şi o limuzină a lui Nicolae Ceauşescu scoase la licitaţie foto
Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite