Şofer român de TIR, erou în Belgia. A salvat un coleg de breaslă dintr-un camion în flăcări

Şofer român de TIR, erou în Belgia. A salvat un coleg de breaslă dintr-un camion în flăcări

Imagini cu incendiul devastator care a mistuit TIR-ul pe E314, în Belgia FOTO stiridiaspora.ro

Un TIR a ars luni, 9 mai, în plină oră de vârf, pe E314, lângă oraşul Genk, regiunea Flandra din Belgia. Şoferul a fost salvat din cabina în flăcări de un român şi un belgian.

Ştiri pe aceeaşi temă

Serviciile de urgenţă belgiene au fost anunţate luni, 9 mai, în jurul orei 17.30, despre un accident grav produs între ieşirile 31 şi 32, pe direcţia Maasmechelen. 

„Am fost nevoiţi să oprim. Mai era o maşină între noi şi camioanele implicate.  Din fericire, am reuşit să frânăm la timp”, spune Marco Koziel, unul dintre martori.

Acest lucru nu a mai fost posibil în cazul a două camioane. Potrivit martorilor, şoferul primului camion a frânat la timp, dar camionul din spatele lui nu a putut evita coliziunea şi a lovit în plin vehiculul din faţa lui.

Ideea românului care a salvat viaţa unui om

„A fost o adevărată lovitură”, spune un alt martor, Dominiek Fluder, care se îndrepta spre Maasmechelen. 

Imediat după ciocnirea teribilă dintre cele două tiruri, un şofer român şi unul belgian s-au apropiat pentru a-i acorda ajutor conducătorului auto din vehiculul cuprins de flăcări.

„Imediat după aceea a început un incendiu în cabina ultimului camion. Am alergat la camionul acela cât de repede am putut să văd dacă pot să ajut. S-a apropiat şi un şofer român. Am văzut că şoferul era blocat, dar nu am putut deschide uşa cabinei lui. Şoferul de camion român a fugit apoi repede la camioneta lui pentru a lua o bară de fier. Cu ea am spart geamul. Până atunci focul ajunsese deja în cabină. Şoferul avea dureri îngrozitoare. A strigat şi am reuşit să-l scoatem afară. Dacă nu am fi făcut-o, el nu ar fi supravieţuit”, povesteşte un belgian, care a reuşit alături de şoferul român să îi salveze viaţa conducătorului auto blocat în cabina TIR-ului.

”A fost un adevărat act eroic”

Belgianca Sarah Münks şi cei doi copii ai săi se aflau într-o maşină nu departe de camioanele implicate. „A fost într-adevăr un şoc”, spune Münks. „Am văzut că a luat foc şi mi-am pus imediat copiii în siguranţă. Am văzut cum acei doi bărbaţi l-au scos pe şofer din cabina lui în flăcări şi l-au adus în siguranţă. A fost un adevărat act eroic”.

Şoferul ultimului camion a fost transportat la spitalul Oost Limburg cu răni grave, dar starea lui este acum stabilă. „Şoferul celui de-al doilea camion, un francez, a fost şi el rănit la cap, însă uşor”, spune un alt martor.

Accidentul a provocat câteva ore de blocaje în trafic, nu doar pe autostradă, ci şi pe drumurile folosite pentru devierea traficului. Un elicopter al poliţiei federale belgiene a survolat zona, dar abia luni seara traficul pe E314 a fost reluat în condiţii normale.

Vă mai recomandăm să citiţi şi: 

Incendiu la un hotel din staţiunea Mamaia. Zeci de persoane au fost evacuate

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările