Şofer român de TIR, dispărut în Portul Anvers. Camionul a fost găsit în apă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Portul Anvers
Portul Anvers

Autorităţile belgiene au descoperit camionul, dar nu au găsit până acum trupul şoferului român. Camerele de supraveghere au filmat totul.

Incidentul s-a petrecut miercuri seara, pe cheiul Euroterminalului din Anvers, în portul Waasland, relatează publicaţia HLN.

Nu există martori la accidentul în sine, dar camerele de supraveghere au filmat evenimentul. Pe baza acestora s-a stabilit că, în jurul orei 20.00, camionul condus de român a căzut în apă din cauza unei manevre greşite. O echipă de securitate a observat TIR-ul în jurul orei 3.00 şi atunci s-a dat alarma. 

Manevra care ar fi dus la accident a fost efectuată în timp ce şoferul realiza descărcarea TIR-ului.

Scafandrii au localizat camionul repede, dar nu au găsit trupul românului, ceea ce-i determină pe anchetatori să creadă că acesta a reuşit să iasă din cabină, dar apoi s-a înecat din cauza apei reci. 

Yves De Lariviere, directorul general al Antwerp Euroterminal (AET), spune că „prima noastră preocupare acum este găsirea victimei. Apoi vom vedea dacă ar trebui să învăţăm ceva din acest eveniment. Aşteptăm, de asemenea, raportul auditorului muncii. Vom verifica dacă din punct de vedere tehnic totul a fost în ordine."

Nu este prima dată când un TIR ajunge în apă în acest port, dar este pentru prima dată când accidentul s-ar putea solda cu moartea unui om. Potrivit lui De Lariviere, este o regulă ca şoferul să-şi descarce singur camionul. Aceasta ar fi procedura standard. 

Citeşte şi: 

Strigătul după ajutor al familiei unui român mort în Italia. Nu au bani pentru a-l aduce acasă

Tragedie pentru o familie de români din Spania. O tânără şi-a găsit morţi, în casă, părinţii şi fratele

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite