Şeful DNA, ales membru în conducerea Asociaţiei Internaţionale a Autorităţilor Anticorupţie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto: News.ro
Foto: News.ro

Crin Bologa, procurorul şef al DNA, a fost ales membru al Comitetului Executiv (for de conducere) al Adunării Generale a Asociaţiei Internaţionale a Autorităţilor Anticorupţie, ca reprezentant al grupului statelor din Europa de Est, transmite DNA.

“Este o onoare pentru mine şi pentru D.N.A. să pot contribui cu expertiza şi experienţa profesională acumulată de instituţie în cei aproape 20 de ani de activitate la întărirea luptei împotriva corupţiei, care constituie unul dintre obiectivele IAACA”, a spus Bologa în mesajul adresat adunării generale.

Este prima oară când un reprezentant al unei instituţii din România a fost nominalizat şi ales în poziţia de membru al Comitetului Executiv al acestei asociaţii, informează DNA, mandatul său fiind de 3 ani.

IAACA a fost înfiinţată în anul 2006 şi reuneşte autorităţi anticorupţie din peste 140 de ţări şi regiuni din întreaga lume, scopurile principale ale asociaţiei fiind promovarea implementării efective a prevederilor Convenţiei Naţiunilor Unite împotriva corupţiei (UNCAC), cunoscută drept Convenţia de la Merida, şi sprijinirea autorităţilor anticorupţie în activităţile specifice de prevenire şi combatere a fenomenului corupţiei.

Evenimente



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite