VIDEO Din moaşte în moaşte: pelerinaj la Sf. Dimitrie, protectorul Bucureştiului

VIDEO Din moaşte în moaşte: pelerinaj la Sf. Dimitrie, protectorul Bucureştiului

FOTO: Mediafax/Andreea Alexandru

Mii de pelerini au stat la coadă pentru a se închina la moaştele Sfântului Cuvios Dimitrie cel Nou şi cele ale Sfântului Ierarh Calinic de la Cernica, care au fost depuse spre închinare la baldachinul de pe Colina Patriarhiei.

Pelerinajul la sărbătoarea Sfântului Cuvios Dimitrie cel nou – ocrotitorul Bucureştilor, care este prăznuit în 27 octombrie – se desfăşoară în perioada 25-29 octombrie.

La ora 12:00 un mare sobor de preoţi a participat la procesiunea Calea Sfinţiilor, în cadrul căreia sfintele moaşte şi icoana Sfântului Cuvios Dimitrie cel Nou a fost duse de la Catedrala Patriarhală pe bulevardul Regina Maria, până la Crucea brâncovenească de la Dealul Patriarhiei.

Primii pelerini care au aşteptat să intre la racle au ajuns pe dealul Patriarhiei la ora 04:00 şi au avut de aşteptat zece ore până li s-a permis accesul la moaşte. Pentru mulţi români, atingerea moaştelor a râmas singura speranţă pentru un viitor mai bun.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările