HotNews: Câţi bani cheltuie fiecare primărie de sector din Capitală pe luminiţele de Crăciun

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Primăria Capitalei dă anul acesta circa 12 milioane de lei pe decoraţiunile şi târgul de Crăciun, însă nu este singura administraţie din Capitală care alocă bani pentru luminiţele de sărbători. Fiecare primărie de sector din Bucureşti cheltuieşte la rândul său alte câteva sute de mii de lei pentru a împodobi unele locuri, parcuri sau zone din oraş, potrivit HotNews.

Sectoarele din Bucureşti cheltuiesc în acest an cel puţin 1,5 milioane de lei, conform informaţiilor furnizate de reprezentanţii administraţiilor la solicitarea HotNews.ro.

Singurele sectoare care nu au comunicat sumele alocate sunt Sectorul 1 şi Sectorul 5 care nu au răspuns solicitărilor HotNews.ro până la momentul publicării articolului.

Conform eurodeputatului USR Cotilde Armand, Primăria Sectorului 1 va cheltui 120.000 de lei pe diverse decoraţiuni. Sectorul 2 va da circa 24.000 pentru decoraţiuni „reutilizabile”. 

Aproximativ 200.000 de lei va da şi Primăria Sectorului 3 pentru decorarea parcului. Primăria Sectorului 4 va cheltui aproximativ 650.000 de lei pentru luminiţele de Crăciun. 

Primăria Sectorului 6 dă jumătate de milion pentru decoraţiuni. Nu în ultimul rând, Primăria Capitalei a dat 12 milioane de lei pentru decoraţiunile de Crăciun. 

Statistica USR

USR a realizat o statistică a sumelor cheltuite de primării pentru iluminatul festiv şi focurile de artificii de Revelion şi susţine că s-au plătit 41 de milioane de lei în ţară şi 12 milioane de lei în Bucureşti.

„41 de milioane de lei + 12 milioane de lei în Capitală. Atât costă anul acesta iluminatul festiv şi focurile de artificii de Revelion, plătite de primării. Sau cel puţin atât apare în sistemul de achiziţii publice. USR păstrează tradiţia de a prezenta în fiecare an cheltuielile pe care le fac primăriile din toată ţara cu iluminatul festiv şi artificiile. Este al treilea an în care colegul nostru Florin Pop realizează o hartă interactivă cu toate licitaţiile şi achiziţiile directe din sistemul SICAP. Lipsesc unele, cum ar fi cele 12 milioane plătite de doamna Firea prin una dintre companiile municipale, evitând astfel sistemul de achiziţii publice.În schimb, ştim că în Constanţa Primăria a plătit peste 4,5 milioane pentru ornamente! În topul cheltuielilor cu sume peste 500.000 de lei pentru ornamente sunt şi Galaţi, Cernavodă, Blaj, Buzău, Sibiu”, au scris reprezentanţii USR, marţi seară, pe pagina oficială de Facebook.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite