Cine schimbă Bucureştiul? Povestea unei comunităţi unite de exasperare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Într-o margine de Bucureşti, nişte oameni se lupta să schimbe ceva. Unii aleg calea netului, alţii se apucă să facă ceea ce administraţia locală amână de ani de zile. Un astfel de exemplu sunt locuitorii exasperaţi din Prelungirea Ghencea, una dintre marginile de oraş care s-a dezvoltat semnificativ în ultimii ani. Aceasta este povestea lor.

Femeia din faţa mea e mică de statură, blondă, tunsă chic şi aduce cu actriţa Reese Witherspoon. Vorbeşte cu multă implicare despre problemele cu care se confruntă ea şi alţi locuitori din zona Prelungirea Ghencea. Nu pot să nu observ că are o dicţie desăvârşită.

Am ajuns să mă întâlnesc cu ea după ce am găsit pe facebook pagina Iniţiativa Prelungirea Ghencea, o comunitate de mai multe sute de oameni pe care involuntar Primăria Capitalei i-a adus împreună. Ce au în comun? Sunt nemulţumiţi de nepăsarea autorităţilor publice. Vor să trăiască în oraş. Un oraş real, funcţional şi care arată ca un oraş. Cu servicii publice şi spaţii comune, îngrijite, curate şi utile.

Citeşte mai departe pe metropotam.ro


 

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite