Ce poţi vizita lângă Bucureşti: cele mai frumoase locuri de ieşit la iarbă varde în această primăvară

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Odată cu venirea primăverii, bucureştenii sunt în căutarea locurilor în care se pot distra şi relaxa la sfârşitul săptămânii. „Adevărul“ îţi spune ce poţi vizita lângă Bucureşti.

Parcul Comana, bijuteria verde pe care o poţi vizita lângă Bucureşti

La doar 30 de kilometri de Bucureşti se află o zonă tare frumoasă şi liniştită, unde vă puteţi petrece câteva ore în mijlocul naturii. Parcul Natural Comana este o „bijuterie verde“ aflată la doar o aruncătură de băţ de Capitală.

Din Bucureşti, cel mai scurt drum este prin Jilava. Apoi treceţi prin Adunaţii Copăceni. Imediat ce ajungeţi în Parcul Natural Comana puteţi face un mic popas la Balta Comana, a treia zonă umedă din ţară după Balta Mică a Brăilei şi Delta Dunării. Aici se găsesc 141 de specii de păsări şi 13 specii de peşti, dintre care două - ţigănuşul şi cleanul de Comana – se găsesc doar în această zonă.

image

Oamenii care ajung în Comana şi vor să se bucure de apă se pot plimba cu barca şi pot admira frumuseţea naturii. Peisajele sunt cu adevărat frumoase şi par desprinsele din cărţile de basm. O altă atracţie este Mănăstirea Comana, ridicată în timpul lui Radu Şerban (1588), care a fost construită pe ruinele unei mănăstiri ctitorite de celebrul Vlad Ţepeş. Tot aici există şi un parc de aventură.

Ce poţi vizita lângă Bucureşti: Snagov, oază de verdeaţă

La circa 40 de kilometri de Bucureşti se găseşte o altă oază de verdeaţă: Snagov. Spre exemplu, pe lângă cei care vor să plece cu maşina, traseul Bucureşti – Snagov este indicat şi pentru biciclişti. Bicicliştii care aleg să pornească din faţa Arcului de Triumf trebuie să se îndrepte către Casa Presei Libere, lăsând în urmă, pe partea dreaptă, Muzeul Satului „Dimitrie Gusti“.

image

După kilometri buni de pedalat, împătimiţii mersului pe bicicletă ajung la Săftica, putând să facă popas în următorul loc pe care noi îl considerăm potrivit pentru o oprire: Ghermăneşti. Imediat ce ajungeţi la Snagov, vă puteţi bucura de o plimbare pe malul lacului sau de un picnic la iarbă verde, în pădurea din apropiere. 

Ce poţi vizita lângă Bucureşti. Mănăstirea Cernica

Un alt loc superb în care vă puteţi relaxa şi puteţi petrece o zi la aer curat este Cernica. Aici, puteţi vizita mănăstirea sau puteţi alege să faceţi o plimbare prin pădurea de lângă mănăstire.

image

Pentru bucureşteni, drumul este destul de scurt şi în aproximativ 30 de minute ajungeţi la Cernica. De asemenea, la mănăstirea Cernica nu trebuie ratată vizitarea valorosului muzeu, care adăposteşte obiecte de cult din secolele XVII-XIX, hrisoave originale şi tablouri ale lui Pallady şi Ţuculescu.

București



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite