Bucureşti: Primul centru de educaţie emoţională pentru copii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Organizaţia Salvaţi Copiii a inaugurat ieri în Bucureşti primul Centru de Educaţie Emoţională şi Comportamentală pentru copii. Astfel, un număr de 800 de copii cu tulburări de comportament vor beneficia anual de serviciile oferite de noul centru.

Centrul este situat pe Bulevardul Unirii, nr. 43-45 (lângă Tribunalul Bucureşti). Specialiştii Salvaţi Copiii sunt disponibili pentru programarea consultaţiilor de luni până vineri, între orele 9.00 şi 18.00, la numărul de telefon 021. 321.00. 50.

Centrul de Educaţie Emoţională şi Comportamentală pentru Copii este un proiect realizat de Organizaţia Salvaţi Copiii România, cu susţinere finanicară din partea Guvernului Norvegian şi cu expertiza profesională a Organizaţiei Salvaţi Copiii Norvegia.

O echipă formată din 12 specialişti ai centrului va oferi servicii comunitare gratuite de evaluare clinică psihiatrică şi psihologică a copiilor şi adolescenţilor, consiliere şi psihoterapie individuală şi de grup, programe de dezvoltare a abilităţilor sociale şi emoţionale pentru preşcolari şi şcolarii mici, dar şi programe educaţionale şi grupuri de suport pentru părinţi.

În cadrul centului vor fi dezvoltate programe de pregătire pentru profesioniştii din sistemele de sănătate, educaţie şi protecţie socială – psihiatrii, medici de familie, asistenţi medicali şi psihologi clinicieni, psihologi şcolari, pediatri, asistenţi sociali şi logopezi.

Centrul oferă servicii pentru copiii şi adolescenţii cu probleme de sănătate mentală, , copii cu depresie, anxietate, tulburări de ataşament, ADHD, tulburări de conduită sau comportament agresiv sau cu risc de a dezvolta astfel de probleme.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite