VIDEO Schema de şantaj a unui deţinut. Acesta cerea bani de la femei pentru a nu publica fotografii intime cu ele

VIDEO Schema de şantaj a unui deţinut. Acesta cerea bani de la femei pentru a nu publica fotografii intime cu ele

Un deţinut în vârstă de 26 de ani, care îşi ispăşeşte pedeapsa de cinci ani în Penitenciarul nr. 2 „Lipcani” din raionul Briceni, ar fi şantajat mai multe femei după ce iniţia conversaţii cu ele pe reţelele de socializare, iar prin diverse provocări le determina să-i expedieze fotografii în ipostaze intime.

Ştiri pe aceeaşi temă

Astfel, pentru ca fotografiile să nu ajungă în spaţiul public, suspectul solicita sume de bani. Mai mult, acesta nu acţiona de unul singur, având drept complice un bărbat de 37 de ani, originar din Briceni, care activa în calitate de taximetrist şi avea rolul de curier.

După un şir de investigaţii, oamenii legii au stabilit schema prin care suspectul acţiona. Acesta deţinea ilegal un telefon mobil şi prin platforma de comunicare ”odnoklasniki”, discuta cu potenţialele victime. Deţinutul se prezenta sub o altă identitate şi că deţine o activitate de afaceri, motiv pentru care obţinea mai multă încredere de la victimă.

Ulterior, prin înşelăciune obţinea fotografii cu caracter intim, după care şantaja femeile că le va plasa în reţelele de socializare, estorcând mijloace băneşti.

La începutul lunii august a acestui an, o femeie de 28 ani a depus o plângere, prin care a comunicat că a fost constrânsă de o persoană să-i transmită suma de 10 mii de lei, fără a o cunoaşte fizic. La data de 15 septembrie, grupul de urmărire penală a intervenit cu percheziţii. De către administraţia Penitenciarului nr. 2 „Lipcani” a fost percheziţionată celula deţinutului, de unde a fost depistat şi ridicat telefonul mobil.

La fel, a fost reţinut pentru 72 de ore şi taximetristul, care a primit banii de la partea vătămată. Ofiţerii de investigaţie întreprind, în continuare, măsuri pentru a stabili toate persoanele implicate, precum şi victimele care au suferit în urma acţiunilor infracţionale ale grupului.

Pe acest caz a fost pornită o cauză penală pentru infracţiune de şantaj, iar persoanele vinovate riscă pedeapsă cu închisoare de la 7 la 10 ani, cu amendă în mărime de la 1.850 la 2.350 unităţi convenţionale.

Acţiunile ilegale ale deţinutului au fost documentate timp de două luni de ofiţerii Direcţiei investigaţii criminalitate organizată a Inspectoratului Naţional de Investigaţii (INI), în comun cu angajaţii Inspectoratului de poliţie Botanica, sub conducerea procurorilor procuraturii municipiului Chişinău oficiul Botanica, cu suportul informativ al angajaţilor SPIA şi în cooperare cu angajaţii Penitenciarului nr. 2 „Lipcani”.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: