Vlad Bătrîncea, nedumerit de ce nu sunt reţinuţi şi deputaţii care au trecut de la PLDM la PDM:  „Justiţie selectivă marcă PAS. Show-uri ieftine”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Vlad Bătrîncea
Vlad Bătrîncea

Vicepreşedintele Parlamentului, socialistul Vlad Batrîncea, se întreabă de ce ”justiţia PAS” le-a intentat dosare doar foştilor deputaţi traseişti din PCRM, dar nu şi ex-deputaţilor PLDM sau PL, care, la fel ca şi cei anchetaţi astăzi, au plecat din partid şi au aderat la PDM, condus la acea vreme de oligarhul Vlad Plahotniuc.

Secretarul executiv al PSRM a scris, pe pagina sa de socializare, că a pledat mereu pentru interzicerea prin lege a migraţiei deputaţilor în Parlament. Potrivit deputatului, traseismul politic reprezintă o trădare a alegătorilor care trebuie pedepsit.

”Dar ne frământă mai multe întrebări. De ce justiţia PAS a oferit timpul şi informaţia celor 15 deputaţi PLDM, care au trecut în majoritatea lui Plahotniuc în aceleaşi condiţii ca şi deputaţii comunişti? Ca foştii colegi să reuşească să ascundă sume de bani cash şi să facă ordine prin safeuri şi declaraţii? Doar dl Tudor Deliu, dna Maria Ciobanu de mai multe ori au declarat public despre coruperea deputaţilor PLDM”, scrie Batrîncea.

Parlamentarul se mai întreabă de ce împreună cu deputaţii PLDM au fost ”graţiaţi” şi liberalii, care l-au părăsit pe Ghimpu în aceleaşi condiţii şi care au făcut parte din cei aproape 40 de deputaţi traseişti care au aderat la majoritatea lui Plahotniuc.

”Poate de aceea că mai mulţi ex-liberal democraţi lucrează astăzi cu PAS? Unii la Parlament. Alţii la Preşedinţie şi Guvern, prin ministere. La ANRE. Ca pe timpuri. Fireşte – sunt colegi, prieteni, acelaşi aluat”, remarcă deputatul.

Vicepreşedintele Parlamentului critică practica justiţiei selective şi aminteşte că legea trebuie să fie respectată de toţi, indiferent de culoarea politică.

”Duble standarde. Justiţie selectivă marcă PAS. Show-uri ieftine pe fundalul creşterii preţului la pâine. Toţi trebuie să fie egali în faţă justiţiei. Legea este una pentru toţi”, a scris Batrîncea.

Republica Moldova



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite