Veteranii războiului de pe Nistru spun că afirmaţia ministrului de Externe este josnică: La ei s-au atrofiat creierii. Nu înţeleg ce vorbesc

0
Publicat:
Ultima actualizare:
x

Veteranii războiului de pe Nistru spun că declaraţia ministrului de Externe, Aureliu Ciocoi, potrivit căreia Federaţia Rusă ar fi intervenit în conflictul de pe Nistru „pentru a opri vărsările de sânge”, este „josnică” şi că veteranii au fost înjosiţi în urma acestei declaraţii.

„Domnul Ciocoi în tranşee cu noi nu a stat. Consilierul prim-ministrului pe problemele veteranilor, Victor Gaiciuc, el nici nu e veteran de război, cum el poate să fie consilier? Declaraţiile acestea a lor că e vinovat Chişinău de declanşarea războiului - la dânşii sunt atrofiaţi creierii, ei nu înţeleg ce vorbesc, ei ne scuipă pe noi, memoria camarazilor care au căzut la război, mamele văduve, soţii, copiii care au rămas fără taţi, ei măcar conştientizează ce vorbesc? El ar trebui să-şi ceară scuze de la veterani, ca să nu fie pe urmă alte declaraţii din partea veteranilor la adresa lor, poate că şi fapte”, a declarat veteranul de război Ghenadie Miklişin într-o conferinţă de presă vineri, 7 februarie. 

Veteranul consideră că într-un stat din UE, în urma unei declaraţii similare, ministrul de Externe era să fie demis şi s-ar fi ales şi cu un dosar penal.

„Dar iata că ei îşi permit aşa ceva. Păcat că avem aşa demnitari”, a mai spus Ghenadie Miklişin.

Amintim că ministrul de Externe al Republicii Moldova, Aureliu Ciocoi, a declarat că nu a existat o agresiune din partea Federaţiei Ruse în conflictul de pe Nistru din 1992. În opinia sa, Armata rusă a intervenit „pentru a opri vărsările de sânge”, iar războiul ar fi fost provocat exclusiv de către forţele separatiste de la Tiraspol.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite