Un nou atac la securitatea R. Moldova!  Deputat rus: În Transnistria locuiesc cetăţenii noştri. Ei doresc un viitor alături de Rusia

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Kremlin FOTO SHUTTERSTOCK
Kremlin FOTO SHUTTERSTOCK

„În Transnistria locuiesc cetăţenii noştri. Ei, ca şi cei din Lugansk şi Doneţk, doresc un viitor sigur, alături de Rusia”, a declarat Viktor Vodolatski, prim-vicepreşedintele Comisiei Dumei de Stat pentru afacerile CSI, integrarea eurasiatică şi relaţiile cu compatrioţii, scrie presa rusă, citată de Unimedia.info.

„Locuitorii din regiunea transnistreană sunt cetăţenii noştri. Ei vor acelaşi lucru pe care îl doresc atât RPD, cât şi LPR şi Osetia de Sud. Ei înţeleg că numai împreună cu Rusia ei înşişi, copiii şi nepoţii lor pot continua să trăiască în siguranţă şi pace. Având în vedere că preşedintele Republicii Moldova, Maia Sandu a interzis panglica „Sf. Gheorghe” pe teritoriul Moldovei, aceasta va fi o repetare a scenariului ucrainean”, a afirmat deputatul rus. 

El consideră că nu trebuie de amis ca Maia Sandu „şi curatorii ei români să declanşeze astăzi un alt război pe teritoriul Transnistriei.” 

„Tot acest nazism, care a prins rădăcini lângă noi, trebuie doar să fie distrus, dezrădăcinat şi uitat de mulţi ani”, a declarat Vodolatski.

Amintim că generalul Ruslan Minnekaiev, adjunctul comandatului Districtului Militar Centru al Rusiei, a declarat că Rusia doreşte să preia „controlul total asupra Donbasului şi sudului Ucrainei''. Potrivit generalului rus, „controlul sudului Ucrainei înseamnă şi un culuar spre Transnistria, unde observăm de asemenea cazuri de oprimare a populaţiei rusofone'', a explicat Ruslan Minnekaiev.

Ministerul Afacerilor Externe şi Integrării Europene l-a convocat pe ambasadorul Federaţiei Ruse în Republica Moldova, Oleg Vasneţov, căruia i-a fost exprimată îngrijorarea profundă faţă de afirmaţiile făcute de reprezentantul Ministerului Apărării al Federaţiei Ruse, Ruslan Minnekaiev, transmite IPN.

Zilele trecute, MAE l-a mai convocat o dată pe ambasadorului Federaţiei Ruse în Moldova, în legătură cu declaraţia reprezentantului Ministerului Afacerilor Externe al Federaţiei Ruse, pe care MAIE a calificat-o drept „retorica neconstructivă şi inacceptabilă la adresa Preşedintelui Republicii Moldova”.

Atunci, cu referire la legea privind interzicerea simbolurilor agresiunii militare ruse în Ucraina, MAEIE a subliniat că deciziile adoptate în Parlamentul Republicii Moldova reprezintă un drept suveran al R. Moldova.

Preşedintele Maia Sandu a anunţat marţi, 19 aprilie, că a promulgat legea care interzice folosirea simbolurilor de război - literele „Z” şi „V”, dar şi panglica „Sfântul Gheorghe”. Maia Sandu a precizat că aceste semne sunt folosite de armata rusă în Ucraina, motiv pentru care autorităţile de la Chişinău au decis să le interzică pentru a nu fi promovat războiul.

Amintim că şi senatorul rus Alexei Puşkov a ameninţat-o pe preşedintele Maia Sandu că Republica Moldova ar putea sfârşi la „coşul de gunoi al istoriei”. Declaraţia a fost făcută în contextul promulgării de către şeful statului a legii privind interzicerea simbolurilor agresiunii militare ruse. Reprezentantul Platformei DA spun că astfel de declaraţii nu pot fi tolerate, iar ambasadorul rus trebuie să ofere explicaţii.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite