Turul doi al alegerilor din Bălţi se va desfăşura pe 19 decembrie

Turul doi al alegerilor din Bălţi se va desfăşura pe 19 decembrie

FOTO EPA EFE

Comisia Electorală Centrală se convoacă luni, 6 decembrie, în şedinţă. Singura chestiune de pe ordinea de zi este: „Cu privire la stabilirea datei de 19 decembrie 2021 pentru desfăşurarea turului al doilea al alegerilor locale noi pentru funcţia de primar al municipiului Bălţi”, transmite IPN.

Ştiri pe aceeaşi temă

Turul doi al alegerilor pentru Primăria Bălţi, care urma să aibă loc pe 5 decembrie, a fost suspendat. Hotărârea CEC a fost luată pe motiv că nu exista o hotărâre judecătorească irevocabilă cu privire la excluderea candidatului Partidului Şor, Marina Tauber, din cursa electorală. După ce Curtea de Apel a menţinut hotărârea primei instanţe cu privire la excludere şi Curtea Supremă de Justiţie a respins recursul depus de avocaţii candidatei Partidului Şor. Apărătorii au declarat că urmează să se adreseze la Curtea Europeană a Drepturilor Omului. În opinia lor, suspendarea alegerilor locale noi de la Bălţi din data de 5 decembrie sunt „abuzive, ilegale, cu încălcarea dreptului la alegeri libere, a dreptului de a alege şi de a fi ales”.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările