Trei scenarii politice ale expertului în politici publice Ştefan Gligor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
stefan gligor

Expertul în politici publice Ştefan Gligor are aranjate trei scenarii pentru clasa politică din Parlamentul Republicii Moldova. În viziunea acestuia, PAS, Platforma DA, Pro Moldova şi grupul Şor ar putea crea o majoritate parlamentară; ar putea exista o posibilă coaliţie între Pro Moldova şi PSRM şi cel de al treilea scenariu poate fi coaliţia PSRM – Blocul ACUM versiunea 2.0 notează IPN:

„Primul scenariu poate fi o majoritate potenţială din patru componente care trebuie să aleagă un guvern şi eu am mari dubii că Maia Sandu, cel puţin Maia Sandu, va fi de acord să facă parte din dintr-o astfel de jale. Pentru ea, Şor, oamenii lui Plahotniuc, este moarte politică, de asta nu te mai speli. Ar putea exista o justificare că, uite, facem o majoritate tehnică cu scopul de a aduce ţara înspre alegeri parlamentare anticipate”, a declarat expertul în cadrul emisiunii „Punctul pe Azi” de la postul de televiziune TVR Moldova.

Cel de al doilea scenariu expus de către Ştefan Gligor presupune crearea unei coaliţii între Partidul Socialiştilor şi grupul Pro Moldova: „Oricât de straniu aceasta ar suna, dar din punct de vedere matematic ei au această şansă. Matematic, această probabilitate există şi nu exclud că Vladimir Plahotniuc şi-ar dori o astfel de coaliţie”.

În cazul celui de al treilea scenariu care va fi respins de societate, anticipează Ştefan Gligor, este o coaliţia Partidul Socialiştilor şi Blocul ACUM versiunea 2.0.

Revenind la eventuale alegeri parlamentare anticipate, expertul consideră că nici Partidul Democrat, nici grupul Pro Moldova şi nici chiar fracţiunea Şor nu sunt interesate de organizare acestora.

„Dacă mergem la alegeri libere şi corecte din grupul Pro Moldova, ce-a rămas din Partidul Democrat şi din Şor nu rămâne nimic. Ei nu vor trece pragul. Oamenii aceştia se fac responsabili de dezastrul socio-economic şi politic din Republica Moldova, aceasta este opera lor. Asta ne duce la concluzia logică că aceştia nu îşi doresc acest scenariu. Ei, pur şi simplu, nu vor mai trece în Parlament”, a opinnat Ştefan Gligor.

https://www.ipn.md/ro/trei-scenarii-politice-ale-expertului-in-politici-publice-stefan-7965_1073666.html
 

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite