Traian Băsescu: Sper ca Maia Sandu să-mi redea cetăţenia Republicii Moldova

Traian Băsescu: Sper ca Maia Sandu să-mi redea cetăţenia Republicii Moldova

Fostul preşedinte al României Traian Băsescu a declarat că va depunde din nou actele pentru a obţine cetăţenia Republicii Moldova, după ce aceasta i-a fost retrasă de că preşedintele Igor Dodon.

Ştiri pe aceeaşi temă

Anunţul lui Traian Băsescu a fost făcut în contextul în care preşedintele ales al Republicii Moldova, Maia Sandu, l-a îndemnat pe Traian Băsescu să reia procedura de obţinere a cetpţeniei moldoveneşti. 

„Basarabia e tara mea. Mi a luat Dodon cetatenia dar sper sa mi-o redea Maia Sandu. Cand esti acolo, in Basarabia, esti acasa”, a declarat Traian Băsescu la România TV.

În iunie 2016, prin decretul preşedintelui Nicolae Timofti, Traian Băsescu şi soţia sa au devenit şi cetăţeni ai Republicii Moldova.

În 2017, Igor Dodon i-a retras cetăţenia moldovenească fostului preşedinte al României.

În 8 noiembrie 2018, fostul preşedinte Traian Băsescu a rămas oficial fără dubla cetăţenie, iar Curtea Supremă de Justiţie de la Chişinău îi respingea la acea dată recursul la decizia anterioară.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările