Reacţia PSRM la declaraţiile lui Sergiu Litvinenco privind necesitatea de a convoca Parlamentul pentru a aduce modificări la Codul Electoral

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Vasile Bolea

Regulile de joc nu pot fi schimbate la sfârşitul lunii august. Acţiunile opoziţiei sunt copilăreşti. Aceasta a fost reacţia preşedintelui Comisiei juridice, numiri şi imunităţi, deputatul socialist Vasile Bolea, la declaraţiile deputatului PAS Sergiu Litvinenco, care a declarat că proiectul de lege pentru modificarea legislaţiei electorale trebuie adoptat de urgenţă în a doua lectură cu recomandările Comisiei de la Veneţia, transmite IPN.

Vasile Bolea a menţionat, la un briefing de presă, că în cadrul dezbaterilor organizate pe platforma Comisiei juridice, numiri şi imunităţi, opoziţia a remarcat că, în măsură de 90-95%, acest proiect este bun şi pentru a doua lectură vor veni cu propuneri de îmbunătăţire.

„Astăzi  vedem acea schimbare, acea metamorfoză în abordări care a venit din partea opoziţiei, din parte Partidului Acţiune şi Solidaritate, prin exponentul său Sergiu Litvinenco. Astăzi deja se schimbă un pic macazul”, adaugă politicianul.

În ceea ce priveşte afirmaţiile lui Litvinenco legate de posibilitatea fraudării alegerilor prezidenţiale din 1 noiembrie, Vasile Bolea spune că PAS ar avea, de fapt, „pârghii” pentru a influenţa rezultatul votării.

„Uitaţi-vă cine conduce Comisia Electorală Centrală. Preşedintele CEC, Dorin Cimil, este exponentul şi a fost propus în această funcţie de către PAS, în vara anului trecut”, a adăugat deputatul PSRM.

Sergiu Litvinenco a declarat vineri, la un briefing de presă, că actuala legislaţie electorală trebuie modificată pentru că ea conţine mai multe lacune de natură să facă posibilă fraudarea alegerilor prezidenţiale din 1 noiembrie. Parlamentarul a mai menţionat că la 19 august curent a fost publicat Avizul Comun de urgenţă al Comisiei de la Veneţia şi al OSCE (ODIHR) cu privire la proiectul de lege pentru modificarea Codului Electoral şi altor acte legislative. PAS cere să fie convocată şedinţa Parlamentului, săptămâna viitoare, pentru a vota modificarea legislaţiei electorale în conformitate cu recomandările propuse de către Comisia de la Veneţia.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite