PAS anunţă că a fost înregistrată o moţiune de cenzură împotriva Guvernului Chicu

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO arhivă. Cabinetul de miniştri în frunte cu premierul Ion Chicu, la una din şedineţele Parlamentui
FOTO arhivă. Cabinetul de miniştri în frunte cu premierul Ion Chicu, la una din şedineţele Parlamentui

Deputatul PAS Sergiu Litvinenco a anunţat că la iniţiativa formaţiunii sale a fost înregistrată o moţiune de cenzură împotriva Guvernului Chicu. Sergiu Litvinenco a precizat că documentul a fost semnat de către 34 de deputaţi - cei din PAS, Platforma DA şi Partidul Democrat.

Anunţul lui Sergiu Litvinenco a fost făcut miercuri, 15 decembrie, în contextul protestului organizat de agricultori în faţa Parlamentului. 

Moţiunea ar urma să fie examinată săptămâa viitoare.

Precizăm că PAS şi Platforma DA în nenumărate rânduri au solicitat demisia Guvernului Chicu. PAS, dar şi preşedintele ales, Maia Sandu, au vorbit despre necesitatea demisiei Guvernului ca modalitate de dizolvare a Parlamentului şi de provocare a alegerilor parlamentare anticipate.

Igor Dodon a menţionat că prim-ministrul Ion Chicu este responsabil şi că nu-şi va da demisia pentru că nu poate arunca ţara în haos.

De partea cealaltă, partidele din opoziţie nu au voturi necesare pentru a demite Guvernul. De aceea, cel mai probabil moţiunea de cenzură nu va trece, dacă alianţa de guvernare PSRM-Şor va dori acest lucru.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite