Partidul lui Mark Tkaciuk protestează cu lozinci în limba kazahă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
x

Partidul fostului consilier odios al lui Voronin, Mark Tkaciuk, a ieşit sâmbătă, 29 ianuarie, la proteste cu lozinci anti-guvernamentale, printre care şi una scrisă în limba kazahă. „PAS, сияқты жоғалып кету Елбасы”, - pancarta cu această inscripţie a fost atârnată de unul dintre baloanele negre aduse de „congresmani” în faţa Parlamentului, după care le-au lansat în aer.

Google Translate oferă o traducere stranie a acestei inscripţii - „PAS, ca şi dispariţia Preşedintelui”, din care reiese că inscripţia este în limba kazahă, iar „Congresul Civic” îi propune formaţiunii PAS să dispară ca şi „Елбасы” (Google traduce acest cuvânt ca „preşedinte”, în Kazahstan însă acesta înseamnă „conducător” sau „vojdi”).

Amintim că, recent, în Kazahstan, procesul de dispariţie al „елбасы” (n.r. „conducătorului”) s-a desfăşurat prin pogromuri şi cu atragerea aşa-numitului ODKB.

Nu e pentru prima dată când Mark Tkaciuk transmite societăţii moldoveneşti aceste mesaje subtile în limba kazahă. Anterior, acesta a scris pe pagina sa de Facebook „МОЛДАВИЯҒА ҚОШ КЕЛДІҢІЗ!”, ceea ce înseamnă „BINE AŢI VENIT ÎN MOLDOVA!”. Mesajul era însoţit de o poză cu preţul la gazul metan. Amintim că, protestele din Kazahstan au explodat anume după majorarea preţurilor la gaz.

Trebuie să mai menţionăm că, la acţiunea de sâmbătă a „Congresului”, intitulată „Nu energomorului!”, protestatarilor li s-au alăturat câteva zeci de taximetrişti la volanurile maşinilor lor. Tinerele „congresiste” nu au ratat ocazia şi au legat de oglinzile retrovizoare ale maşinilor panglici cu inscripţia „Solidaritate civică”. Ulterior, s-a dovedit astfel taximetriştii intenţionează să-şi numească un oarecare sindicat nou creat.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite