Partidul Şor cheamă oamenii la protest în faţa Procuraturii „pentru a începe o viaţă nouă”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Deputatul fugar Ilan Şor FOTO EPA/Doru Dumitru
Deputatul fugar Ilan Şor FOTO EPA/Doru Dumitru

Partidul Şor cheamă oamenii la un protest faţă de acţiunile guvernăriI şi „pentru a începe o viaţă nouă”. Acţiunea ar urma să aibă loc în faţa Procuraturii Generale, începând cu ora 16.00, transmite IPN.

Potrivit liderului partidului, Ilan Şor, îndemnul de a participa la protest vine în contextul „atacurilor fără precedent la adresa membrilor formaţiunii şi a bătăii de joc la care sunt supuşi cetăţenii de către guvernarea PAS şi Maia Sandu”.

Într-o înregistrare video, postată pe pagina sa de Facebook, Ilan Şor a declarat că guvernarea se războieşte cu opoziţia, apelând la bâta politică – Procuratura. Un număr atât de mare de dosare penale politice nu a fost niciodată în istoria justiţiei moldoveneşti.

„Cetăţenii Republicii Moldova au de făcut o alegere responsabilă: să trăiască mai departe în haosul provocat de actuala guvernare, să moară de foame şi frig sau să să-şi apere interesele. Propriile interese. Nu ale mele, nu ale Partidului Şor sau ale altora din opoziţie. Alegerea vă aparţine”, a declarat acesta.

Ilan Şor a menţionat că manifestanţii vor sta la Procuratură până când procurorul general interimar Dumitru Robu îşi va da demisia. Manifestaţia va continua în faţa Guvernului, la Parlament şi Preşedinţie, unde vor fi cerute alegeri anticipate.

Joi dimineaţă, la sediul Partidului Şor şi la domiciliile mai multor membri ai formaţiunii au avut loc percheziţii într-o cauză iniţiată pentru finanţarea ilegală a partidului.

Deputata Marina Tauber a fost lipsită de imunitate parlamentară, la cererea procurorului Dumitru Robu, iar la scurt timp a fost reţinută.

Ilan Şor, care nu este în ţară, şi ceilalţi reprezentanţi ai echipei Partidului Şor acuză guvernarea de răfuială politică şi de faptul că opoziţia este intimidată şi presată. De asemenea, reprezentanţii formaţiunii susţin că guvernarea recurge la aceste show-uri ieftine pentru a acoperi eşecurile şi a distrage opinia publică de la scumpirile fără precedent din ultima perioadă.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite