Parchetul Republicii Moldova a ridicat banii găsiţi în timpul percheziţiilor la Dodon şi a familiei sale. Vorbim de 111,5 mii de dolari

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto: Arhiva Adevărul / Dodon şi mama sa
Foto: Arhiva Adevărul / Dodon şi mama sa

Parchetul Republicii Moldova a anunţat sechestrarea fondurilor ridicate în timpul percheziţiilor ex-preşedintelui Igor Dodon, a mamei acestuia şi a altor rude în valoare totală de 111,5 mii dolari pentru eventuala confiscare a acestora.

„Vă informăm că în cadrul dosarului penal în care este implicat fostul şef al statului, din iniţiativa Parchetului anticorupţie, au fost descoperite şi ridicate fonduri. Cu permisiunea judecătorilor s-a aplicat sechestrarea pentru a asigura o eventuală confiscarea specială sau extinsă a fondurilor în valoare totală de 2.145.000 lei (circa 111,5 mii dolari)”, se arată în comunicatul publicat miercuri pe site-ul Parchetului.

Anterior, parchetul a anunţat şi sechestrul de teren şi locuinţă a fostului şef al statului, de terenuri şi imobile, precum şi de maşini. Reprezentanţii procuraturii au mai raportat despre banii găsiţi în timpul percheziţiilor în casa lui Dodon, a mamei sale şi a altor rude în luna mai.

Fostul preşedinte a fost reţinut la sfârşitul lunii mai şi i-au fost aduse acuzaţii de îmbogăţire ilegală, corupţie, finanţare ilegală a partidului şi trădare. Dodon a spus că se consideră nevinovat, iar Parchetul General nu are nicio dovadă pentru toate acuzaţiile care îi sunt aduse. Potrivit acestuia, dosarele împotriva lui au fost deschise din motive politice, la îndrumarea actualului preşedinte, Maia Sandu, pentru a slăbi Partidul Socialiştilor din Republica Moldova (PSRM), cel mai mare din opoziţie, pe care îl îndreptat anterior.

Procurorii au cerut arestarea lui Dodon, însă instanţa s-a limitat la arest la domiciliu. Soţia sa a fost acuzată de complicitate la îmbogăţire ilegală, i s-a interzis să părăsească ţara, iar fratele ei a fost arestat şi în acest caz.

În 2021, Dodon a părăsit postul de lider al celui mai mare Partid al Socialiştilor de opoziţie şi a condus Uniunea Afacerilor moldo-ruse. 

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite