MAE din R. Moldova a instituit o Celulă de criză care coordonează operaţiunile de evacuare a moldovenilor din Ucraina

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Nicu Popescu, ministru de Externe
Nicu Popescu, ministru de Externe

În contextul deteriorării grave a situaţiei de securitate din Ucraina, ministrul de Externe din R. Moldova, Nicu Popescu, a dispus să fie instituită Celula de criză care monitorizează în regim de permanenţă situaţia de securitate şi coordonează operaţiunile de evacuare a cetăţenilor din Ucraina. De asemenea, Celula de criză este în contact cu misiunile diplomatice în exterior şi misiunile diplomatice străine acreditate în Republica Moldova.

MAE a dispus întărirea măsurilor de securitate la misiunile diplomatice acreditate în Republica Moldova cu grad înalt de expunere.

Ministerul Afacerilor Externe şi Integrării Europene face un apel ferm către toţi cetăţenii de a se informa numai din sursele oficiale pentru a preîntâmpina eventualele distorsionări ale realităţii rezultate în urma activării diferitor canale pe reţele sociale, de ştiri care au drept scop dezinformarea populaţiei.

Liniile de telefon de urgenţă a misiunilor diplomatice sunt constituite şi active în regim de permanenţă (24/7):

Kiev: tel:+380683842016 sau la adresa de email: mailto:kiev@mfa.gov.md,

Odesa: tel:+380992420835 sau la adresa de email: mailto:odesa@mfa.gov.md

Centrul de apel al MAEIE poate fi contactat la numerele de telefon 0 80 090 990 – gratuit de la telefonul fix din orice localitate a Republicii Moldova sau numerele tel:+37322232002; tel:+37322201047 (inclusiv din străinătate), sau email: mailto:call.center@mfa.gov.md.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite