Ion Chicu, resemnat că va fi demis: Este mare probabilitatea că şedinţa Guvernului de astăzi a fost ultima

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ion Chicu gov.md

Premierul Ion Chicu a declarat, la finalul şedinţei Guvernului de marţi, 22 decembrie, că este mare probabilitatea că şedinţa respectivă a Cabinetului de Miniştri în componenţa actuală a fost ultima.

Ion Chicu a precizat că a făcut această declaraţie în contextul examinării de către Parlament a moţiunii de cenzură, în cadrul şedinţei extraordinare a Legislativului ce se va desfăşura miercuri, dar şi în contextul intenţiilor sale de a provoca alegeri parlamentare anticipate.

„Este vorba şi despre acel obiectiv despre care noi am discutat şi cu toţii am agreat - obiectivul de a dizolva Parlamentul actual al R. Moldova, care s-a dovedit a fi un Parlament care nu reprezintă poporul R. Moldova. Sunt foarte multe motive pentru a ne fi ruşine pentru acei care sunt acum în Parlament. De aceea, este necesar efectuat toate acţiunile ca acest Parlament să fie dizolvat şi să fie în istorie, acoperit cu multe file şi nimeni să nu mai poate aminti ce a făcut şi ce face acest Parlament”, a mai spus Chicu.

Preşedintele în exerciţiu, Igor Dodon, a anunţat că a participat marţi, 22 decembrie, la ședința fracțiunii parlamentare a Partidului Socialiștilor. În cadrul întâlnirii, socialiştii au luat decizia că nu vor vota pentru demisia Guvernului Chicu.

Recent, Igor Dodon a afirmat că moţiunea de cenzură împotriva Guvernului Chicu nu are nicio şansă să treacă. Potrivit lui, în cadrul şedinţei extraordinare a Parlamentului din 23 decembrie, unde urmează să fie examinată moţiunea, cel mai probabil, nu va fi cvorum.

Totodată, în spaţiul public tot mai des se vehiculează ideea că Ion Chicu ar urma să demisioneze.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite