Ion Chicu, despre decizia CEC privind excluderea Marinei Tauber din cursa electorală: „Colegi, opriţi-o pe Maia. Se îngroapă pe ea, vă îngroapă pe voi”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ion Chicu gov.md

Ex-premierul Ion Chicu a condamnat decizia Comisiei Electorale Centrale de a cere Judecătoriei Bălţi excluderea Marinei Tauber din cursa electorală pentru alegerile locale noi din Bălţi. Fostul prim-ministru e de părere că în spatele hotărârii CEC stă preşedintele Maia Sandu.

„Ştiu că în PAS sunt şi oameni normali, buni în sensul normal al cuvântului. Colegi, opriţi-o pe Maia. Se îngroapă pe ea, vă îngroapă pe voi, ne îngroapă ţara. Condamnăm cu vehemenţă atacul dictaturii galbene asupra dreptului locuitorilor mun. Bălţi de a-şi alege Primarul liber şi în mod democratic”, a scris Ion Chicu pe Facebook.

Ex-premierul a solicitat intervenţia de urgenţă a Ambasadorului Uniunii Europene la Chişinău şi a întregului corp diplomatic „pentru stoparea dezmăţului antidemocratic practicat de Maia Sandu şi partidul său dictatorial.”

„Lipsa de reacţie din partea Uniunii Europene doar încurajează guvernarea antidemocratică să încalce Constituţia şi normele democratice fundamentale”, a adăugat Chicu.

Comisia Electorală Centrală a votat, miercuri seara, pentru excluderea candidatul Partidului ŞOR pentru funcţia de primar de Bălţi, Marina Tauber, din cursa electorală pentru turul doi al alegerilor locale noi din 5 decembrie, după ce în primul tur a învins categoric, cu aproape 50%.

CEC a constatat nereguli în finanţarea campaniei electorale a candidatului Partidului Şor.

În acest sens, CEC a transmis actele necesare către Judecătoria Bălţi în vederea anulării înregistrării Marinei Tauber în alegerile locale.

Marina Tauber a declarat că membrii CEC, în frunte cu Pavel Postica, „s-au vândut”. Tauber nu recunoaşte decizia CEC şi susţine că este vorba despre o comandă politică.

„A fost un spectacol ieftin. Trebuie să vă fie ruşine”, a adăugat Tauber.

Amintim că miercuri, 1 decembrie, candidata Partidului Şor la funcţia de primar al municipiului Bălţi, Marina Tauber, a declarat că guvernarea vrea să o elimine cu orice preţ din cursa electorală.

Precizăm că Marina Tauber a câştigat detaşat primul tur al alegerilor locale noi din 21 noiembrie din Bălţi, învingându-i cu un scor zdrobitor pe ceilalţi concurenţi electorali. Mai exact, Marina Tauber a acumulat aproximativ 50 la sută din sufragii. Prin urmare, în data de 5 decembrie, va avea loc cel de-al doilea tur de scrutin, în cadrul căruia Marina Tauber va concura cu candidatul independent Nicolae Grigorişin

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite