Ion Chicu, apel către Maia Sandu: Ţara se confruntă cu o serie de provocări, care pot genera o catastrofă umanitară şi social-economică

Ion Chicu, apel către Maia Sandu: Ţara se confruntă cu o serie de provocări, care pot genera o catastrofă umanitară şi social-economică

Ion Chicu şi Maia Sandu

Partidul Dezvoltării şi Consolidării Moldovei, condus de ex-premierul Ion Chicu, cere preşedintelui Maia Sandu „să abordeze cu mare responsabilitate funcţia şi rolul pe care le are la acest moment în ţară.” Solicitarea are loc în contextul în care şefa statului a declarat că guvernarea nu intenţionează să negocieze cu ruşii de la Gazprom preţul la gazele naturale şi după ce preşedintele a pasat această responsabilitate pe umerii Moldovagaz.

Ştiri pe aceeaşi temă

„Actualmente, ţara se confruntă cu un şir de provocări, care pot genera o catastrofă umanitară şi social-economică pe parcursul următoarelor luni. Guvernare absolut incompetentă, şef de stat preocupat exclusiv de rating politic şi imagine personală, pandemie şi creştere fulminantă a preţurilor şi tarifelor - toate sunt premize ale unei crize extrem de grave pentru oameni şi ţară”, se arată într-un comunicat de presă al partidului.

Potrivit formaţiunii, autoexcluderea Maiei Sandu şi a guvernării sale de la soluţionarea celor mai stringente probleme „denotă o atitudine iresponsabilă faţă de funcţiile bine plătite din impozitele oamenilor.” 

„Această ignorare a atribuţiilor de serviciu din partea conducerii ţării este şi mai condamnabilă în condiţiile în care numarul de ministri si vice-premieri a crescut cu 6 unităţi, a secretarilor de stat - cu 8 unităţi, iar numărul de angajaţi în ministere - cu circa 70 de unităţi. Efortul financiar suplimentar al societăţii pentru întreţinerea mătuşelor şi verişoarelor Dnei Sandu merită o altfel de atitudine din partea Domniei Sale”, se mai spune în comunicat.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările