Ilan Şor a organizat în acest an aducerea focului sfânt în Moldova

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO colaj Realitatea.md
FOTO colaj Realitatea.md

Lumina Sfântă de la Ierusalim a ajuns şi în acest an în Republica Moldova. Este pentru al 20-lea an consecutiv când Focul Haric, minunea care se petrece în fiecare an de Paşte, ajunge în ţara noastră. Toate cheltuielile pentru transportare au fost suportate de liderul Partidului ŞOR, deputatul fugar Ilan Şor, transmite Realitatea.md.

Avionul charter cu care a fost adusă Lumina Sfântă a aterizat pe Aeroportul Internaţional Chişinău în jurul orei 20:00. Focul Haric a fost transmis de către deputatul Partidului ŞOR, Petru Jardan, mai multor preoţi de la Catedrala Mitropolitană „Naşterea Domnului”, care au venit la aeroport cu lumânări în mâini şi candele aprinse.

Lumina Sfântă urmează să ajungă, până la ora 00:00, în altarele din toate bisericile din ţară, ca la miezul nopţii să fie transmisă credincioşilor. În premieră, în acest an Sfânta Lumină a fost adusă şi de către Mitropolia Basarabiei, aflată sub jurisdicţia Patriarhiei Române.

Lumina Sfântă este un miracol al ortodoxiei, care are loc fiecare an, în timpul Vecerniei din Sâmbăta Mare. Între orele 12:30 şi 14:30, deasupra Sfântului Mormânt se aprinde un foc despre care, cei care au asistat la miracol, spun că se pogoară din cer.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite