Igor Dodon afirmă că Maia Sandu ar putea provoca un nou conflict pe Nistru: Este inadmisibil ca cetăţenii din Transnistria să fie numiţi separatişti

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Igor Dodon a comentat incidentele din 1 noiembrie, legate de blocarea drumurilor de către grupuri de cetăţeni, care au vrut în aşa fel să obstrucţioneze alegătorii din Transnistria să voteze la prezidenţiale. Igor Dodon a amintit că printre manifestanţi era şi deputatul PAS Igor Grosu, care i-a numit separatişti pe cetăţenii din regiunea transnistreană.

În acest sens, Igor Dodon a declarat că, dacă Maia Sandu ajunge preşedinte, ea ar putea provoca un nou conflict pe Nistru. Totodată, Dodon i-a numit „nazişti” pe cei care au încercat să obstrucţioneze votul alegătorilor din Transnistria. 

„Cetăţenii nu trebuie divizaţi în funcţie de naţionalitate, iar cetăţenii Republicii Moldova din Transnsitria sau Găgăuzia nu trebuie numiţi separatişti, aşa cum o face Maia Sandu şi membrii partidului ei. Noi am văzut asta două zile în urmă. Cu asemenea declaraţii, Maia Sandu poate provoca un nou conflict, ca la începutul anilor 90. Atunci tot au fost aşa nazişti care făceau aşa declaraţii. Iar vreţi destabilizarea situaţiei?”, a spus Dodon într-un briefing de presă.

Mai mult, Dodon a solicitat Procuraturii să se autosesizeze şi să deschidă dosare penale pe numele celora care au încercat să obstrucţioneze alegătorii din Transnistria în dreptul lor de a participa în alegeri.

Amintim că deputatul PAS Igor Grosu a blocat cu maşina personală drumul de acces spre secţia de votare din satul Varniţa, din direcţia oraşului Bender, regiunea transnistreană, deschisă pentru cetăţenii din stânga Nistrului. Parlamentarul susţine că a făcut acest gest pentru a-i împiedica pe alegătorii din Transnistria să voteze la prezidenţialele de la Chişinău, pentru că aceştia ar vota „inconştient” şi ar fi plătiţi cu câteva sute de lei pentru a vota.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite