Consiliul Suprem de Securitate a examinat acţiunile autorităţilor în problema concesionării Aeroportului Internaţional Chişinău

Consiliul Suprem de Securitate a examinat acţiunile autorităţilor în problema concesionării Aeroportului Internaţional Chişinău

Preşedintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a convocat vineri Consiliul Suprem de Securitate (CSS) pentru a examina acţiunile autorităţilor statului în problema concesionării Aeroportului Internaţional Chişinău.

Ştiri pe aceeaşi temă

În cadrul şedinţei, membrii CSS i-au audiat pe reprezentanţii instituţiilor publice, în a căror competenţă este să verifice situaţia privind concesionarea Aeroportului Internaţional Chişinău. În special, s-a discutat despre nivelul de îndeplinire a recomandărilor făcute la ultima şedinţă a CSS pe acest subiect, în februarie 2021.

Printre recomandările făcute de CSS este finalizarea procesului de evaluare a prejudiciului cauzat de acţiunile concertate de preluare de la stat a Aeroportului. De asemenea, s-a recomandat ca securitatea acestui obiect strategic, care este o poartă de intrare în ţară, implicit securitatea cetăţenilor care apelează la serviciile Aeroportului, să fie asigurate de instituţii ce nu depind financiar de concesionari.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările