Cazul furtului miliardului. Dodon: Vom începe arestarea activelor în afara ţării. Deja cunoaştem unde sunt active şi bani cash de sute de milioane de dolari

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Igor Dodon

Igor Dodon a declarat miercuri, 12 august, după şedinţa Consiliului Suprem de Securitate, că prejudiciul cauzat statului ca urmare a furtului din sistemul bancar este de 13,3 miliarde de lei. Şeful statului susţine că autorităţile au recuperat 6,3 miliarde de lei, bani care provin doar din interiorul R. Moldova.

Igor Dodon a menţionat că 2,5 miliarde de lei deja au fost transferate pe conturile statului, iar pe alte 3,8 miliarde de lei au fost puse sechestre.

Igor Dodon a comunicat că organele de drept au intensificat procedurile de recuperare a banilor care au fost scoşi în afara ţării.

„Pe extern, până acum, nimeni nu a făcut nimic, dar noi ştim că marea majoritate a banilor au fost transferaţi în afara ţării. Pe extern avem 51 de cereri de asistenţă juridică internaţională şi avem cu 19 state comisii rogatorii, ceea ce înseamnă că în timpul apropiat vom începe arestarea activelor în afara ţării. Noi deja cunoaştem unde sunt active, bani cash de sute de milioane de dolari”, a declarat Igor Dodon.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite