Andrei Năstase, mandatat să coaguleze societatea: Vom crea un consiliu care să livreze expertiză Guvernului

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Andrei Năstase
Andrei Năstase

Preşedintele fondator al Platformei DA, Andrei Năstase, începe negocierile cu profesioniştii din ţară şi din străinătate privind crearea unui Consiliu care să ofere expertiză guvernării. Năstase spune că prioritatea de bază a formaţiunii sale este coagularea societăţii şi a forţelor politice, astfel încât Republica Moldova să depăşească criza economică, energetică, sanitară cu care se confruntă, notează IPN.

Năstase spune că la discuţii sunt bineveniţi toţi reprezentanţii forţelor politice şi ai societăţii civile care împărtăşesc aceleaşi deziderate.

Andrei Năstase spune că prin decizia Consiliului Naţional Politic al Platformei DA a obţinut mandat de a începe discuţiile cu toţi cei care au cunoştinţe şi pot oferi soluţii de alternativă problemelor cu care se confruntă Republica Moldova. Năstase spune că urmează să pună bazele unui Consiliu consultativ care să ofere expertiză temeinică actualei guvernări.

„Prioritatea noastră este să coagulăm întreaga societate aşa cum am făcut în 2015, când am ieşit la proteste. Duşmanul nostru este acum sărăcia lucie, incompetenţa cu care se tratează lucrurile în Republica Moldova, lipsa de viziune a celor care au obţinut un mandat foarte puternic din partea populaţiei, derapajele din justiţie. În 2010 mă băteam cu Plămădeală, cel care dădea sentinţe, condamna oamenii pe bandă rulantă de la Buiucani, iar astăzi îl găsesc la Curtea Supremă de Justiţie”, a spus Andrei Năstase în cadrul emisiunii „Cutia Neagră” de la TV8.

Năstase a evitat să spună care sunt formaţiunile cu care ar putea pactiza, însă exclude orice cooperare cu reprezentanţii PSRM. Andrei Năstase spune că după mesajul de felicitare adresat de Igor Dodon liderului separatist de la Tiraspol cu ocazia realegerii în funcţie, nici nu poate fi vorba despre discuţii cu socialiştii.

„E vorba despre oameni de valoare care pot livra rezultate, nu neapărat înregimentaţi în partidele politice. Avem specialişti în materie de energetică, la care putea apela actuala guvernare, ei trebuie antrenaţi, pentru că criza energetică n-a luat sfârşit. Oricine împărtăşeşte aceleaşi valori cu noi este binevenit. Nu excludem pe nimeni de la discuţii, negocieri, cu privire la formarea unei platforme largi, ulterior e nevoie de un Consiliu pe care guvernarea să-l consulte, nu ca un apendice al Guvernului, ci un Consiliu care să livreze expertiză. PSRM nu va fi invitat pentru că noi nu suntem compatibili cu PSRM. Ne adresăm către tot ce înseamnă elita Republicii Moldova”, a mai spus Andrei Năstase.

În cadrul Consiliului Naţional Politic al Platformei Da care a avut loc la 12 decembrie, a fost stabilită data Congresului formaţiunii – 20 martie 2022. De asemenea, Consiliul a luat act de intenţia actualului preşedinte interimar al partidului, Dinu Plîngău, de a candida la funcţia de preşedinte al Platformei DA şi i-a acordat sprijin politic în acest sens.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite