Andrei Năstase, despre noul şef al CNA care este acuzat că e persoană apropiată de Igor Dodon: A fost cel mai bun candidat şi de aceea a câştigat concursul

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Andrei Nastase

Ministrul de Interne, Andrei Năstase, susţine că noul şef al Centrului Naţional Anticorupţie, Ruslan Flocea, a câştigat concursul pentru funcţia respectivă, deoarece a fost cel mai bun candidat. Afirmaţia ministrului a fost făcută în contextul acuzaţiilor lansate de unii exponenţi ai opoziţiei, dar şi de deputatul ACUM Octavian Ţîcu, care au declarat că Flocea este o persoană apropiată de Igor Dodon, motiv pentru care a fost numit în funcţie.

Andrei Năstase a declarat, în cadrul emisiunii „Cutia Neagră” de la postul de televiziune TV8, că recentele numiri în funcţii de conducere ale instituţiilor de stat precum CNA, SIS, dar şi cea de procuror general interimar, nu sunt obiectul unor acorduri secrete dintre Blocul ACUM şi PSRM, iar oamenii numiţi în funcţii nu sunt „nici ai lui Năstase, nici ai lui Dodon”, transmite IPN. 

Andrei Năstase consideră că şi Serviciul de Informaţii şi Securitate, la fel instituţie despre care opoziţia a spus că a trecut sub influenţa lui Igor Dodon, este în momentul de faţă, o structură depolitizată”. Potrivit lui, aceste funcţii nu sunt nicidecum obiectul unor acorduri secrete între Blocul ACUM şi PSRM.

Amintim că deputatul Blocului ACUM Octavian Ţîcu s-a abţinut de la votul pentru numirea în funcţie a noului şef al Centrului Naţional Anticorupţie, Ruslan Flocea. Deputatul a avut un discurs critic la adresa lui Ruslan Flocea, dar şi la adresa lui Igor Dodon, despre care a spus că i-ar fi frică de un candidat independent în această funcţie şi că i-a acuzat pe Socialişti că ar fi mimat concursul pentru funcţia respectivă.

Ruslan Flocea, care a deţinut până la moment funcţia de secretar general al Aparatului preşedintelui Republicii Moldova, a fost numit în funcţie miercuri, 31 iulie, prin votul a 72 de deputaţi. Deputaţii ACUM Lilian Carp şi Octiavin Ţîcu s-au abţinut de la vot.

În perioada 2006-2008, acesta a activat în calitate de consilier al viceprim-ministrului, Zinaida Greceanîi, care la acea vreme reprezenta Partidul Comuniştilor. Apoi, după ce Zinaida Greceanîi a fost învestită în funcţia de prim-ministru, în perioada 2008-2009, Ruslan Flocea a deţinut funcţia de consilier principal de stat.

În spaţiul public, în ultima vreme, au apărut informaţii precum că anume Ruslan Flocea va câştiga concursul pentru funcţia de şef al CNA, pe motiv că ar fi o persoană apropiată de Igor Dodon, care şi-ar dori să aibă controlul asupra Centrului, informaţie negată de preşedintele ţării.

Din 2016, îndată ce Igor Dodon a ajuns în funcţia de şef de stat, Ruslan Flocea a fost angajat în calitate de secretar general al Aparatului preşedintelui ţării.

Legăturile lui Ruslan Flocea cu Socialiştii nu se opresc aici. În perioada 2006-2008, acesta a activat în calitate de consilier al viceprim-ministrului, Zinaida Greceanîi, care la acea vreme reprezenta Partidul Comuniştilor. Apoi, după ce Zinaida Greceanîi a fost învestită în funcţia de prim-ministru, în perioada 2008-2009, Ruslan Flocea a deţinut funcţia de consilier principal de stat.

De asemenea, acesta a activat şi în funcţii de conducere şi în cadrul CNA, din 2012 până în 2016.

Republica Moldova



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite