Ambasadoarea Oxana Domenti a fost rechemată

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Oxana Domenti a fost rechemată din funcţia de ambasador, reprezentant permanent pe lângă oficiul ONU la Geneva şi prin cumul în Confederaţia Elveţiană. Hotărârea a fost aprobată miercuri, 29 aprilie, la şedinţa Guvernului, transmite IPN.

Potrivit prevederilor legale, ambasadorii sunt numiţi şi rechemaţi din funcţie de către preşedintele Republicii Moldova, la propunerea Guvernului.

La mijlocul lunii februarie, executivul aprobase o hotărâre prin care au fost rechemaţi şase ambasadori. Este vorba despre Mihai Gribincea, ambasador în România şi prin cumul în Muntenegru şi Republica Serbia; Vitalie Rusu, ambasador în Republica Cehă şi prin cumul pe lângă Sfântul Scaun;Victor Osipov, ambasadorul în Austria şi prin cumul în Slovacia, reprezentant permanent al Moldovei pe lângă OSCE şi reprezentant pe lângă Biroul Naţiunilor Unite de la Viena; Veaceslav Dobîndă, ambasador în Regatul Suediei şi prin cumul în Finlanda, Regatul Norvegiei şi Republica Islanda; Denis Jelimalai din funcţia de ambasador în China şi Ştefan Gorda, ambasador în Bulgaria, prin cumul în Macedonia de Nord şi Albania.

Într-un răspuns pentru IPN, Ministerul Afacerilor Externe şi Integrării Europene menţionează că, prin decretele şefului statului din 26 februarie, au fost rechemaţi din funcţiile de ambasador Vitalie Rusu şi Ştefan Gorda. Ambii, începând cu data de 31 martie, au fost transferaţi în funcţii în cadrul aparatului central al MAEIE.

În privinţa celorlalţi ambasadori decretele nu au fost semnate.

În şedinţa de miercuri, 29 aprilie, a Guvernului, a fost aprobată eliberarea lui Artiom Jucov din funcţia de director general al Agenţiei Naţionale Antidoping. În funtea instituţiei a fost numit Victor Zubcu, pe un termen de patru ani.

https://www.ipn.md/ro/ambasadoarea-oxana-domenti-rechemata-7967_1073191.html
 

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite