Moldovagaz a transferat Gazpromului plata pentru luna ianuarie

Moldovagaz a transferat Gazpromului plata pentru luna ianuarie

Conducta Gazprom

Moldovagaz a transferat în întregime Gazpromului plata pentru gazele naturale furnizate în prima jumătate a lunii ianuarie 2022. Valoarea transferului a constituit 34,375 milioane de dolari SUA, aceasta fiind tranşa finală din cele 63 de milioane de dolari care trebuiau să fie achitate pentru perioadă respectivă, anunţă furnizorul într-un comunicat de presă, citat de IPN.

Ştiri pe aceeaşi temă

„Acest fapt a fost posibil graţie sprijinului Guvernului Republicii Moldova, inclusiv a alocării a 469 de milioane de lei ca avans pentru compensaţiile pentru gaze naturale pentru populaţie, amânarea plăţilor TVA la bugetul de stat şi transferurilor către compania „Energocom””, se arată în comunicatul de presă. Sprijinul Guvernului a putut fi oferit după declararea de către Parlament a stării de urgenţă, pentru o perioadă de 60 de zile, în legătură cu riscul pentru securitatea energetică a ţării.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările