VIDEO Maia Sandu a îndemnat la solidaritate pentru a trece cu bine de criza energetică şi cea sanitară

VIDEO Maia Sandu a îndemnat la solidaritate pentru a trece cu bine de criza energetică şi cea sanitară

Preşedintele Maia Sandu s-a adresat cetăţenilor în contextul stării de urgenţă în sectorul energetic şi al crizei sanitare. Şefa statului i-a îndemnat pe concetăţeni să fie solidari pentru a trece cu bine de aceste crize, să manifeste grijă faţă de cei nevoiaşi, faţă de copii şi oamenii în vârstă, să aibă grijă unii faţă de alţii, transmite IPN.

Ştiri pe aceeaşi temă

În contextul creşterii rapide a numărului de cazuri COVID-19, tulpina Omicron, preşedinta i-a îndemnat pe cei care au simptome să se autoizoleze, iar pe cei care nu s-au vaccinat încă să o facă. „Mii de oameni sunt deja infectaţi cu această tulpină. Aproximativ 200 de copii sunt astăzi spitalizaţi cu COVID-19, iar prognozele pentru următoarele zile şi săptămâni sunt mai mult decât alarmante. Repet încă o dată: putem trece mai uşor de această criză doar printr-un efort comun”, a menţionat şefa statului. Legat de starea de urgenţă în sectorul energetic, preşedintele a remarcat că Moldova nu poate renunţa la importul de resurse energetice şi nici nu poate, peste noapte, construi alternative de producere a energiei. În aceste condiţii, guvernul vine cu ajutor pentru cetăţeni, achitând compensaţii pentru tarifele mai înalte. Totuşi, Guvernul nu poate plăti tot costul majorărilor, pentru că atunci nu ar mai rămâne bani pentru alte necesităţi ale ţării. De aceea, oamenii trebuie să înveţe să consume mai raţional energia. Să izoleze termic clădirile în care locuiesc şi să economisească energie în instituţiile publice. Aşa vor putea fi reduse costurile plătite pentru căldură şi lumină. Preşedintele i-a îndemnat pe cetăţeni să nu se lase manipulaţi, divizaţi şi amăgiţi de populiştii sau de corupţii care plâng după putere. „Să facem totul pentru a rămâne parte a lumii libere şi să nu uităm cât de important este respectul pentru demnitatea umană”, este îndemnul şefei statului. Maia Sandu a dat asigurări că conducerea ţării va munci în continuare onest, cu dăruire, oricât de grele sunt condiţiile, dar va reuşi mai repede şi mai uşor fiind uniţi, solidari, ferindu-ne de minciună, falsuri şi de capcanele întinse de grupările corupte. „Să ne folosim deci înţelepciunea, energia şi capacitatea de adaptare pentru a trece cu bine peste aceste crize şi pentru a avansa în demersul nostru comun – bunăstare pentru toţi oamenii cinstiţi ai ţării noastre!”, a mai spus Maia Sandu. Parlamentul a instituit astăzi stare de urgenţă, timp de 60 de zile, pentru a gestiona riscurile de securitate energetică.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările