Un vinificator din Nisporeni acuză că i s-a fabricat dosar penal pentru a fi deposedat de bani

Un vinificator din Nisporeni acuză că i s-a fabricat dosar penal pentru a fi deposedat de bani

FOTO IPN

Administratorul „Univers Vin” SRL din Nisporeni, Oleg Roşca, susţine că s-a pomenit cu contul bancar blocat ca urmare a unei hotărâri judecătoreşti prin care s-a dispus încasarea a trei milioane de lei pentru o pretinsă datorie faţă de o altă vinărie.

Într-o conferinţă de presă la IPN, vinificatorul a spus că, de fapt, dosarul i-a fost fabricat şi că datoria pretinsă nu există. Dimpotrivă, această sumă urmează să-i fie achitată companiei pe care o administrează pentru serviciile pe care le-a prestat. Oleg Roşca a mai spus că acest dosar, ca şi altele intentate altor vinificatori, „este pusă la cale de către o grupare care deposedează oamenii de afaceri din domeniu de bunuri prin acţiuni de intimidare şi prin hotărâri de judecată”.

Oleg Roşca spune că este de profesie vinificator şi deţine o companie de vinificaţie cu viţă de vie şi livezi, asigurând între 50 şi 60 de persoane de la sat cu locuri de muncă. Potrivit lui, blocarea contului bancar a fost pronunţată de către judecătoarea Maria Chiperi de la Judecătoria Anenii Noi, care a dispus încasarea celor trei milioane de lei în favoarea „Dionysos Mereni”.

„Acest dosar este inventat de către Ciobanu Dorin, administrator de insolvabilitate al „Dionysos Mereni”, cu Bilinkis Alexandru, fondatorul „Dionysos Mereni” şi „Orhei-Vit”, şi Şeiman Oleg, jurist. Inventat, pentru că nu există nicio datorie, ci invers, ei ne datorează o sumă pentru servicii. Marfa este în stoc, însă ei nu vor să o ridice şi au hotărât să-mi ia bani din cont, motivând ca eu nu vreau să le eliberez marfa”, a notat Oleg Roşca.

Administratorul SRL „Univers Vin” a declarat că acum dosarul se află la Curtea de Apel Chişinău şi nu este clar cu se va finaliza acesta, întrucât Alexandru Bilinkis ar avea legături şi cu judecătorii, şi cu procurorii, iar ca urmare sunt obţinute hotărârile dorite. „În urma schemelor puse în aplicare de judecători şi procurori au fost deposedate de proprietăţi companii ca Weis-MD, Vinăria din Vale, Vinia Traian, Lion Gri, Berhord etc.”, a declarat Oleg Roşca.

Preşedintele Asociaţiei Obşteşti  „Centrul de Iniţiative şi Monitorizare Autorităţi Publice”, Ion Dron, care l-a însoţit pe vinificator la conferinţă,  susţine că Oleg Roşca este unul dintre mulţi care au avut de pătimit de pe urma schemelor obscure  din domeniul vinificaţiei.  „Judecătoria din Anenii Noi a dispus sechestrarea a trei milioane de lei ai societăţii „Univers Vin” în temeiul unui proces, în viziunea noastră, inventat. Este grav că procesul a derulat fără prezenţa reprezentanţilor acestei societăţi. Astăzi, cazul se află pe rol la Curtea de Apel şi care va fi rezultatul nu cunoaştem şi suntem sceptici, pornind de la faptul că cei care stau în spatele schemelor de deposedare de bunuri şi bani au o reţea bine închegată”, a notat Ion Dron, care este şi avocat.

Ion Dron a mai spus că este necesar ca toţi cei care s-au confruntat cu abuzuri, cu deposedare de bunuri, cu preluarea afacerilor să denunţe aceste scheme, implementate şi cu ajutorul instituţiilor de stat, „pentru că această piramidă mafiotă să fie lichidată”.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: