Un avocat şi complicele acestuia, reţinuţi în flagrant pentru trafic de influenţă

Un avocat şi complicele acestuia, reţinuţi în flagrant pentru trafic de influenţă

FOTO simbol

Ofiţerii Serviciului protecţie internă şi anticorupţie (SPIA) al Ministerului Afacerilor Interne (MAI), în colaborare cu ofiţerii Serviciului de Informaţii şi Securitate (SIS) sub conducerea Procuraturii Anticorupţie (PA), au documentat acţiunile pretins ilegale ale unui avocat (ex-procuror) şi complicele acestuia.

Ştiri pe aceeaşi temă

Potrivit acţiunilor constatate, avocatul a pretins de la un cetăţean bani în sumă de 3.000 de euro. Bănuitul ar fi susţinut că are influenţă asupra completului de judecată care examinează cauza penală de învinuire a acestuia şi ar putea determina persoane cu funcţie de demnitate publică, să adopte o decizie favorabilă, prin menţinerea sentinţei emise de instanţa de fond.

În urma măsurilor speciale de investigaţie şi acţiunilor de urmărire penală întreprinse, la 8 decembrie 2021, avocatul şi intermediarul său au fost reţinuţi, în flagrant delict, în timpul transmiterii primei tranşe din suma pretinsă anterior şi anume 20.000 de lei echivalentul la 1.000 de euro, predestinată pentru influenţarea judecătorilor din cadrul Curţii de Apel Bălţi.

Banii primiţi de la avocat le-a transmis intermediarului, pentru ca acesta la rândul său, să-i convertească în valută străină - euro. Ulterior, banii convertiţi în euro, conform înţelegerii prealabile urma să-i restituie avocatului.

În urma măsurilor speciale de investigaţie şi acţiunilor de urmărire penală întreprinse, la 8.12.2021, avocatul şi intermediarul său au fost reţinuţi, în flagrant delict, în timpul transmiterii sumei de 20.000 de lei.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările