RTEC a avut pierderi de peste 25 milioane de lei de la instituirea stării de urgenţă

RTEC a avut pierderi de peste 25 milioane de lei de la instituirea stării de urgenţă

De când a fost instituit regimul de urgenţă din cauza COVID-19 şi până la finele lunii martie, Regia Transport Electric Chişinău (RTEC) raportează venituri ratate de circa 7,5 milioane de lei şi cheltuieli de 18,3 milioane de lei. Cifrele au fost prezentate de către şeful interimar al Direcţiei transport public şi căi de comunicaţie, Lilian Copaci, în cadrul şedinţei operative de la Primărie, transmite IPN.

Ştiri pe aceeaşi temă

Pentru aceeaşi perioadă, Parcul Urban de Autobuze, raportează venituri ratate de 1,6 milioane de lei şi cheltuieli de 6,8 milioane de lei. Direcţia transport public şi căi de comunicaţie pregăteşte o scrisoare către primarul Ion Ceban, cu toate calculele, inclusiv cheltuielile suplimentare pentru mijloacele de protecţie şi de dezinfectare.

Dimineaţă, 321 de troleibuze au fost scoase la linie şi 104 autobuze, ceea ce înseamnă capacitate maximă. Lilian Copaci a menţionat că în continuare toţi şoferii sunt echipaţi corespunzător şi în toate unităţile de transport sunt instalate dozatoarele cu dezinfectant pentru călători.

Din 28 martie şi până la anularea situaţiei de urgenţă, transportul public municipal (troleibuze şi autobuze) circulă în regim special şi este gratuit.

https://www.ipn.md/ro/rtec-a-suportat-cheltuieli-de-peste-18-milioane-de-7967_1072714.html

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: