PDM neagă că ar purta negocieri cu PSRM pentru crearea unor alianţe: „Reacţiile virulente apărute public nu au nicio motivaţie”

PDM neagă că ar purta negocieri cu PSRM pentru crearea unor alianţe: „Reacţiile virulente apărute public nu au nicio motivaţie”

Noul birou executiv al PDM s-a întrunit marţi, 18 februarie, în şedinţă de lucru, unde a fost discutată agenda pentru săptămâna curentă, dar şi priorităţile partidului pentru acest început de an. Democraţii au respins informaţia lansată în spaţiul public că în cadrul şedinţei secrete de la Parlament, între conducerea PDM şi PSRM, s-a discutat despre formarea unei alianţe de guvernare.

Ştiri pe aceeaşi temă

„Partidul Democrat infirmă speculaţiile care au apărut în spaţiul public referitoare la negocierea unei eventuale coaliţii PD-PSRM. Partidul Democrat nu poartă actualmente discuţii pentru crearea unor alianţe. Asemenea decizii se iau doar în cadrul Consiliului Politic Naţional al PDM, în mod democratic şi transparent. Reacţiile virulente apărute public nu au nicio motivaţie”, se spune într-un comunicat de presă emis de PDM.
 
Deputaţii din fracţiunile PSRM şi PDM s-au întâlnit, luni seara, într-o şedinţă de lucru la Parlament, la care au participat preşedintele Igor Dodon, premierul Ion Chicu şi preşedintele Legislativului, Zinaida Greceanîi. Deputaţii din opoziţie nu au fost invitaţi la eveniment. La fel, nici presa nu a fost anunţată despre această întrevedere.

Deputatul democrat Sergiu Sîrbu s-a arătat supărat pe decizia conducerii PDM, în frunte cu Pavel Filip, de a participa la o şedinţă secretă la Parlament alături de conducerea Partidului Socialiştilor, eveniment la care Sergiu Sîrbu, dar şi deputatul Andrian Candu nu au fost invitaţi.

Liderul PL, Dorin Chirtoacă, consideră că întâlnirea secretă, la Parlament, dintre conducerea PSRM şi cea a PDM a avut scopul de a consolida puterea „alianţei PSRM-PDM” până la finalul mandatului actualului Parlament.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: