Circa 10 mii de lucrători medicali din Republica Moldova vor fi testaţi la COVID-19

Circa 10 mii de lucrători medicali din Republica Moldova vor fi testaţi la COVID-19

Preşedintele Igor Dodon a anunţat că va propune Comisiei pentru situaţii excepţionale să ia decizia ca toţi angajaţii medicali din Republica Moldova, care sunt implicaţi în depistarea COVID-19, dar şi tratarea pacienţilor de acest virus, să fie testaţi dacă nu sunt infectaţi cu coronavirus. Preşedintele a spus că în aşa fel se doreşte prevenirea contaminării medicilor, dar şi protejarea acestora.

Ştiri pe aceeaşi temă

Igor Dodon susţine că este vorba de 10 mii de persoane din sistemul medical, care urmează să fie testate, în timpul apropiat, din contul statului. De asemenea, preşedintele a menţionat că testarea se va face periodic asupra medicilor, pentru a exclude riscul contaminării şi răspândirii virusului.

Dodon a spus că este necesar ca poliţiştii de frontieră, dar şi angajaţii MAI care interacţionează cu persoanele suspecte de infecţie, la fel, să fie testate.

Amintim că, la această oră, în Republica Moldova există 177 de cazuri de COVID-19. O persoană a decedat, iar două persoane au fost vindecate.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: