Cetăţenii care intră în România din R. Moldova, în continuare obligaţi să stea 14 zile în carantină

Cetăţenii care intră în România din R. Moldova, în continuare obligaţi să stea 14 zile în carantină

FOTO simbol Shutterstock

Autorităţile române au actualizat lista ţărilor din zona galbenă, iar Republica Moldova rămâne inclusă în această listă. Acest fapt înseamnă că, începând cu 3 august, cetăţenii care intră în România din Republica Moldova vor fi în continuare obligaţi să stea 14 zile în carantină.

Potrivit Digi24, pentru stabilirea acestei liste galbene criteriul de care se ţine cont este ca rata cumulată de incidenţă a cazurilor noi de îmbolnăvire din ultimele 14 zile, raportată la 100.000 de locuitori, să fie mai mare decât cea înregistrată în România în perioada similară. 

Lista se actualizează săptămânal, în fiecare zi de luni, de către Institutul National de Sănătate Publică şi se aprobă de Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă.

Până la ora actuală, au fost raportate 25.362 de cazuri de infectare cu COVID-19 şi 792 de decese, dintre care 28 decese în rândurile lucrătorilor medicali, iar în 54 de cazuri este vorba despre locuitori ai Transnistriei. 

Au fost vindecate 17.942 de persoane, 437 de pacienţi se află în stare gravă, dintre care 41 se află la respiraţie artificială. 

În total, au fost confirmate 3.281 de cazuri de infectare în rândul angajaţilor sistemului de sănătate, printre care: medici - 825, asistenţi medicali - 1.477, personal auxiliar - 358, infirmiei - 621. În total, 2.683 de lucrători medicali au fost trataţi.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările