Câteva sute de fermieri din toate raioanele vin la Chişinău să protesteze

Câteva sute de fermieri din toate raioanele vin la Chişinău să protesteze

FOTO simbol. Protestul din toamnă al agricultorilor

Federaţia Naţională a Fermierilor din Moldova, de comun cu Comitetul Coordonator al agricultorilor protestatari şi alte asociaţii profesionale ale agricultorilor, organizează , pe 2 decembrie, o acţiune de protest în Piaţa Marii Adunări Naţionale, transmite IPN.

Fermierii vor să-şi exprime „nemulţumirea faţă de atitudinea iresponsabilă a autorităţilor statului în raport cu problemele cu care se confruntă ei, urmare a secetei fără precedent, a problemelor provocate de pandemia COVID-19 şi a exodului forţei de muncă din sate”.

Contactat de IPN, Vasile Mîrzenco, director executiv al Federaţiei, a declarat că la acţiune vor participa câteva sute de fermieri din toate raioanele ţării. Fermierii sunt nemulţumiţi şi de „inacţiunile autorităţilor în raport cu fermierii, care au avut de suferit din cauza secetei”.

Fermierii sunt nemulţumiţi şi de unele prevederi din proiectul politicii bugetar-fiscale pentru anul 2021. Majorarea de la 8 la 12% a cotei TVA pentru producţia agricolă primară va genera pierderi şi pentru ei, şi pentru stat, afirmă fermierii. Vor avea de câştigat doar companiile private care se ocupă cu cumpărare-vânzare.

Protestul va avea loc la Chişinău, în Piaţa Marii Adunări Naţionale, de la ora 11.00.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările