Adaosul comercial pentru măşti şi alte produse de uz medical nu va putea fi mai mare de 20%

Adaosul comercial pentru măşti şi alte produse de uz medical nu va putea fi mai mare de 20%

FOTO simbol

Adaosul comercial pe întreg lanţul (de la importatori, producători şi până la consumatorul final), pentru trei tipuri de produse de uz medical, nu va depăşi 20%. Este vorba despre măştile şi mănuşile medicale, dar şi dezinfectanţii medicali incluşi în registrul de stat al produselor biocide. Un proiect de hotărâre în acest sens a fost aprobat astăzi de către Guvern, transmite IPN.

Ministrul sănătăţii, muncii şi protecţiei sociale, Viorica Dumbrăveanu, a spus că măsura vine să protejeze populaţia, în special pe cea social dezavantajată, oferindu-i acces la produse de uz medical la preţuri rezonabile. Potrivit ministrului, proiectul a fost elaborat în contextul în care în ultimele zile pe piaţa naţională a produselor de uz medical s-a creat o situaţie artificială, chiar speculativă, legată de evoluţia la nivel mondial a epidemiei COVID-19.  

Premierul Ion Chicu a menţionat că aprobarea proiectului va permite pe viitor să nu mai fie decalaje precum cele înregistrate în ultimele zile, când preţul măştilor procurate din farmacii a crescut semnificativ. Potrivit premierului, plafonarea adaosului comercial nu înseamnă automat reducerea preţurilor, deoarece aceste produse se importă acum la preţuri mult mai mari decât acum o lună sau două.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: