Şeful unei Întreprinderi de stat din Taraclia, reţinut de CNA pentru crearea unei scheme de corupţie

Şeful unei Întreprinderi de stat din Taraclia, reţinut de CNA pentru crearea unei scheme de corupţie

Ofiţerii Direcţiei generale teritoriale Sud a CNA şi procurorii anticorupţie au descins cu percheziţii, în aceasta dimineaţă, la domiciliul şi în biroul de serviciu ale şefului subdiviziunii teritoriale Taraclia a Inspectoratului de Stat pentru Supraveghere tehnica "Intehagro", pentru probarea unor infracţiuni de corupţie. Acţiunile au avut loc în cadrul unui dosar penal, pornit pe corupere pasivă.

Ştiri pe aceeaşi temă

Potrivit materialelor anchetei, şeful întreprinderii de stat este bănuit că a pus la cale o schemă de corupţie prin care ar fi extorcat şi primit sistematic câte 2500 de lei de la doritorii de a-şi perfecta certificate de tractorist mecanic sau permis de conducere a tractorului de categoriile A şi C, fără ca aceştia să susţină examene teoretice şi practice. 

Astfel, la percheziţii, au fost ridicate mai multe copii ale actelor de şcolarizare ale candidaţilor, cărora li s-au eliberat certificate de tractorist-mecanic, ordinele de plată, pe care bănuitul le achita personal şi le ataşa la setul de documente, cereri pentru susţinerea examenelor, dar şi mijloace băneşti, provenienţa cărora urmează a fi stabilită.

Şeful "Intehagro" din Taraclia, bănuit în 8 episoade de corupţie, a fost reţinut pentru 72 ore şi plasat în izolatorul de detenţie provizorie a Inspectoratului de Poliţie Cahul.

Dacă va fi găsit vinovat, funcţionarul riscă până la 10 ani de puşcărie, amendă şi privarea de a ocupa funcţii publice pentru o perioadă de până la 10 ani.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările