Şapte agenţii de turism din Moldova, vizate într-un dosar de evaziune fiscală

Şapte agenţii de turism din Moldova, vizate într-un dosar de evaziune fiscală

FOTO arhivă

Oamenii legii au efectuat în jur de 35 de percheziţii într-un dosar de evaziune fiscală în care sunt vizate şapte agenţii de turism. Verificările au fost efectuate în oficii, automobile, dar şi la domiciliile factorilor de decizie, de unde au fost ridicate acte şi suporturi de memorie.

Ştiri pe aceeaşi temă

Solicitat de IPN, procurorul Nicolae Dumbrăveanu declarat că este vorba despre evaziune fiscală în proporţii deosebit de mari. Preliminar, suma prejudiciului cauzat statului se estimează la peste trei milioane de lei. Se presupune că factorii de decizie ai respectivelor agenţii de turism ar fi pus la cale scheme prin care evitau să plătească impozite.

Potrivit procurorului, deocamdată nu sunt persoane reţinute. Numărul exact al suspecţilor şi rolul fiecăruia urmează să fie stabilite în cadrul anchetei. Dacă vor fi găsite vinovate, persoanele riscă până la 6 ani de închisoare.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: