Rezultate finale alegeri locale 2020. Cum şi-au împărţit partidele administraţiile celor patru oraşe din Sălaj

Rezultate finale alegeri locale 2020. Cum
şi-au împărţit partidele administraţiile celor patru oraşe din Sălaj

Prezenţa la urne în Sălaj a fost de 54,02% FOTO Andreea Vilcovschi

Biroul Electoral de Circumscripţie Judeţeană Sălaj a publicat rezultatele finale ale alegerilor locale din 27 septembrie.

Ştiri pe aceeaşi temă

Pe lângă postul de preşedinte al Consiliului Judeţean Sălaj, PNL se laudă şi cu cele mai multe scaune de consilieri judeţeni. Liberalii şi-au asigurat 11 mandate, în timp ce PSD va avea 10, UDMR, şapte, iar Alianţa USR-PLUS, două.

În schimb, la Zalău, învingători sunt social-democraţii, care au câştigat atât funcţia de primar, prin Ionel Ciunt, cât şi vor nouă fotolii de consilieri locali. Liberalilor le revin cinci astfel de mandate, Alianţa USR-PLUS are patru, iar UDMR, trei.

La Şimleu Silvaniei, cu susţinerea PNL, independentul Septimiu Ţurcaş a câştigat detaşat un al cincilea mandat de primar. În ceea ce priveşte componenţa Consiliul Local Şimleu, aceasta arată astfel: opt consilieri locali PNL, patru PSD, trei UDMR, unul Pro România şi unul USR.

Un nou mandat a câştigat şi primarul din Jibou, Dan Ghiurco. Consiliul Local va fi format din consilieri de la şase formaţiuni politice: opt de la PSD, trei de la PMP, doi de la PNL, doi de la UDMR, unul de la ALDE şi unul de la USR-PLUS.

Primăria Cehu Silvaniei va fi condusă şi în următorii patru ani de un reprezentant al UDMR, în persoana lui Balint Ervin. Formaţiunea politică deţine, de altfel, şi cel mai mare număr de aleşi locali: şase. Consiliul Local este completat de patru liberali, trei consilieri USR-PLUS şi doi social-democraţi.

Vă mai recomandăm:

Alegeri locale 2020. Prezenţă de peste 100% în 15 sate din Sălaj. Cine deţine recordul

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările