Bani pentru bone din bugetul Zilelor Zalăului. Suma maximă pe care o pot primi părinţii

Bani pentru bone din bugetul Zilelor Zalăului. Suma maximă pe care o pot primi părinţii

Pentru cele 40 de locuri libere de la creşă sunt deja 120 de cereri FOTO Arhivă

Pentru prima dată în cele peste două decenii de existenţă, evenimentul Zilele Zalăului nu va fi organizat, bugetul alocat la începutul anului, de 190.000 de lei, urmând să aibă o altă destinaţie.

Ştiri pe aceeaşi temă

În contextul pandemiei de coronavirus, Primăria Zalău a anunţat că anul acesta nu va mai organiza tradiţionala sărbătoare a oraşului - Zilele Zalăului. Este pentru prima dată în ultimii 23 de ani când zălăuanii nu se vor putea bucura de acest eveniment.

Primarul Ionel Ciunt a declarat că banii astfel economisiţi vor fi folosiţi pentru acordarea unui ajutor financiar familiilor tinere a căror copii nu sunt înscrişi la grădiniţă sau creşă, pentru plata serviciilor oferite de bonă. Este vorba despre 190.000 de lei, însă Ciunt susţine că în funcţie de solicitările existente bugetul ar putea fi suplimentat.

"Beneficiarii de acest sprijin trebuie să îndeplinească cumulativ mai multe condiţii, una din ele fiind calitatea de angajat cu contract individual de muncă. Ajutorul financiar acordat pentru fiecare copil de vârstă preşcolară va fi în funcţie de nivelul veniturilor nete lunare pe membru de familie", a explicat primarul. Potrivit acestuia, autorităţile vor întocmi un regulament privind condiţiile, documentele necesare, sumele acordate şi alte detalii cu privire la acest sprijin financiar. O familie de tineri va putea primi cel mult 720 de lei, suma variind în funcţie de venit net pentru fiecare membru de familie. Ajutorul se va acorda numai în cazul copiilor pentru care părintele nu a găsit un loc la creşă sau grădiniţă, făcându-se dovada că cererea depusă pentru înscriere a fost respinsă din lipsă de locuri.

În Zalău funcţionează o singură creşă, cu un total de 80 de locuri. Dintre acestea, doar jumătate sunt disponibile pentru anul şcolar 2020-2021, celelalte fiind ocupate de copii care petrec încă un an la creşă. În ceea ce priveşte numărul de cereri, acesta depăşeşte în acest moment 120, iar reprezentanţii instituţiei de învăţământ preşcolar se aşteaptă să crească semnificativ până în toamnă.
Primarul Ionel Ciunt consideră că acest sprijin financiar "poate cântări în optiunea unei familii tinere de a alege Zalăul".

Vă mai recomandăm:

Sălaj: Parcuri în locul terenurilor abandonate. Care sunt cele 10 zone transformate în spaţii verzi cu bani europeni

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: