Şase dosare penale de alegeri în Sălaj. Medic de familie acuzat că a eliberat în fals adeverinţe medicale pentru urna mobilă

Şase dosare penale de alegeri în Sălaj. Medic de familie acuzat că a eliberat în fals adeverinţe medicale pentru urna mobilă

Poliţiştii fac cercetări în şase dosare penale FOTO Andreea Vilcovschi

În ziua alegerilor locale, în judeţul Sălaj au fost înregistrate 12 sesizări referitoare la posibile contravenţii sau infracţiuni. În urma verificărilor efectuate de către poliţilti, au fost întocmite şase dosare penale şi au fost aplicate trei avertismente scrise.

Poliţiştii sălăjeni au demarat cercetările în şase dosare penale întocmite la alegerile locale din 27 septembrie, pentru infracţiuni electorale. Unul dintre acestea a fost deschis pentru fals intelectual şi instigare la fals intelectual, vizat fiind medicul de familie din comuna Cristolţ, care ar fi eliberat în fals adeverinţe medicale pentru solicitarea urnei mobile la votare de către diferite persoane. Sesizarea a fost făcută de către reprezentanţii PNL şi PMP, potrivit cărora candidatul PSD a adunat cardurile de sănătate ale mai multor alegători, apoi a mers personal la cabinetul medical solicitând adeverinţele medicale necesare votului cu urna mobilă. Mai mult, spun reprezentanţii celor două formaţiuni politice, în unele cazuri documentele medicale au fost eliberate fără consimţământul prealabil al persoanelor în cauză.

Alte două dosare penale vizează infracţiunile de fals în înscrisuri sub semnătură privată. Este vorba de un incident petrecut tot în Cristolţ, acolo unde un bărbat a sesizat că un candidat PSD ar fi folosit în campania electorală fonduri din bugetul local pentru publicarea unor articole în presa locală. De asemnea, poliţiştii din Zalău s-au sesizat din oficiu după ce au constatat că două dintre persoanele care au solicitat urna mobilă, având adeverinţă medicală care nu recomanda deplasarea lor la secţie, nu au fost găsite la domiciliu.

Poliţiştii din Şimleu Silvaniei s-au sesizat din oficiu cu privire la săvârşirea infracţiunii de coruperea alegătorilor, în urma unui articol apărut în presa locală care semnala că persoane necunoscute îi îndemna pe unii cetăţeni să voteze cu un anumit candidat. Tot pentru coruperea alegătorilor a fost deschis un dosar penal în care un zălăuan este acuzat că i-a oferit unei femei din comuna Băbeni reducere la montarea de geamuri termopan pentru a o determina să voteze cu un anumit candidat la Primărie.

Un alt şaselea dosar penal se referă la nerespectarea regimului urnei de vot, după ce membrii comisiei de la o secţie de votare din Nuşfalău au plecat cu urna mobilă fără a fi însoţiti de către poliţişti, aşa cum prevede legea.
De asemenea, poliţiştii au aplicat trei avertismente scrise, două pentru continuarea propagandei electorale pe o reţea de socializare şi o alta pentru fotografierea buletinului de vot de către alegător în timpul exercitării dreptului la vot.

Vă mai recomandăm:

 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările